Profetior för Sverige – 07 – Aktuella eller ej

Aktuella eller ej?

sw

I min serie med ”Profetior för Sverige” är det åter dags för lite personliga reflektioner. Profetiorna jag återger spänner ju i stort sett över hela förra århundradet och frågan måste bli: Är de ännu aktuella?

Min egen övertygelse – jag inser att jag kan ha fel – är att de är aktuellare i dag än någonsin! Krig mot Sverige, förutsades av Anton Johansson, inträffa 1953. Birger Claesson ser syner om krig i början på 50-talet, men anger inget årtal. Två tydliga faktorer, med anknytning till det tidiga 50-talet, är historiskt kända.

  • Sveriges kristenhet är vid denna tid i behov av ett internt uppvaknande, av syndanöd, bot och bättring. Sveriges kristenhet behöver omvändelse. Det har gått och går ”utför”…
  • Sovjetunionen, med Stalin i spetsen, har fullt utvecklade planer på anfallskrig mot Sverige.

Två tankeväckande händelser inträffar samtidigt med detta:

  • Det sker en snabb och ganska genomgripande inomkyrklig väckelse, framförallt i Pingst.
  • Stalin dör och anfallsplanerna ”glöms bort”.

Slump? Kan så vara, men jag är övertygad om att den nytändning som skedde, i första hand bland de redan troende, var orsaken till att hotet avvärjdes!

Men hur är det idag?

Ser vi på Sveriges kristenhet är anblicken minst lika bedrövlig nu som för 65 år sedan. Vi måste våga erkänna: Sveriges kristenhet är i många stycken, och inom stor grupperingar, inte längre Bibliskt förankrad! Det är inte bara så att den egna Bibliska efterlevnaden haltar betänkligt. Det kristna stödet till abort-lobbyn, HBTQ-lobbyn och de synkretistiska strömningarna – dvs omoral och synd – saknar motstycke i historien! Sveriges kristenhet har förlorat sin sälta och är i behov av ett egenuppvaknande till syndanöd och bot!

Hot finns! Ryssland må vara hur vänligt som helst – och jag tror de är det i grunden. Men en Rysk björn, som ständigt blir retad, av ett NATO, styrt av USA, kan komma att se sig tvunget att agera. Ryssland tror inte på USA och USA inte på Ryssland. Det kalla kriget är minst lika kallt som tidigare – om än utan järnridå och berlinmur. Ett ytterst litet (politiskt) misstag, kan få oanade konsekvenser – inte minst för Sverige och Finland… och i viss mån Norge. Sverige är neutralt, men vid en väpnad konflikt med Ryssland, litar jag inte på USA/NATO. USA har alltför många gånger tagit sig friheten att intervenera. Där har vi, scenariot för ett tvåfrontskrig – från nordost, men samtidigt från sydväst – så som både Johansson och Claesson beskrivit det.

Sverige behöver väckelse och ödmjukhet inför Gud! Det är inte vi, som skapat Gud, som styr över Gud – det är tvärt om.

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print