Vem är antikrist – 1

Bli inte bedragen

Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge.
Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra. (Upp 6:2)


  • “Behöver vi tala om Antikrist?”
  • “Om vi ryckas upp före vedermödan, finns väl ingen anledning att bry sig här och nu…?”
  • “Mig kommer han inte att lura!”

 På säkra sidan i vardagen

Tänk dig, att du blir inbjuden till en föreläsning om hur du bäst skyddar dig, din familj och din bostad. Det kommer tre föreläsare, var och en hävdar att just deras nisch är viktigast att satsa på. Ja, man kanske tom nedvärderar de övrigas, för att öka intresset för sin egen, som kan röra:

  • elsäkerhet
  • brandskydd
  • inbrottsskydd

Vad gör du? Vem väljer du att lita på? Börjar du en omöjlig och oändlig diskussion om vem som har rätt eller fel, eller väljer du – när du inser att de alla har sina poänger – att snarast säkra upp ditt hem på alla områdena?

Personligen skulle jag välja det sista, att säkra upp mitt hem på alla sätt. Varför chansa…?

På säkra sidan i ändens tid

Beträffande Krist återkomst – uppryckandet och vedermödan – kan vi föra ett liknande resonemang. Det finns tre huvudlinjer här. Att ett uppryckande sker:

  • före vedermödan – före antikrists framträdande
  • mitt i vedermödan – mitt under antikrists styre
  • efter vedermödan – när antikrist besegras

Huruvida vi skall ställas inför antikrist eller, ej beror alltså på när uppryckandet sker.

Ofta är de skilda förespråkarna för de olika linjerna tvärsäker på att de själv har rätt. Men pressar man dem tillräckligt hårt, är det ytterst få som vågar ge några 100 procentiga garantier för riktigheten i resp. ståndpunkt. Då blir det plötsligt till ”99 procent säkert”

Hur tänker man då om dessa motstridiga åsikter? Kan det finnas ngn fara med att ha fel – oavsett man tror si eller så?

Ja! Det finns faror, framför allt med de båda ytterlighetslinjerna – dvs om det blir tvärt om, mot vad de lär. Den största faran – som jag ser det – är om vi tror att vi skall bli uppryckta före vedermödan, men inte blir det. Då kommer vi att alltså ställas inför massiv påtryckning från Antikrist och hans mediala krafter – ngt som vi kanske inte är förberedda på. Ett så massivt förföriskt bedrägeri, att vi kan missa vem han är och ge honom vårt stöd, därför att vi blir förblindade.

Därför vill jag att du följer med i mina tankar runt antikrist, när han kommer och hur dan han är. Det är viktigare att vara beredd på ett ev mötet med honom, än att vinna en diskussion – utan absolut facit – avs när vi skall ryckas upp! Blir vi inte uppryckta innan han kommer, kan det bli svårt att få rätt information och därmed förståelse för vad som sker.

Fundera: Ta en titt på bilden ovan igen. Vem är egentligen han som kommer som vitklädd segerherre? Läs Upp 6:1–8, så förstår när du, ser vad han har som följe.

fortsättning följer


Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print