Äktenskap och sex – enligt Guds Ord!

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er …

1 Mos 1:27-28

Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött.

1 Mos 2:24

Skapelsens kronor – mannen och kvinnan – är inte kompletta utan varandra. Inte heller är Guds ord – att de skall föröka sig – möjlig utan att denna ordning är varaktig och verksam. Så blir könsskillnaderna, mellan man och kvinna en skapad och avsedd kraft i skapelsen och har ett av Gud välsignat syfte. Skillnaderna är en magnet, som skapar möjlighet till ett fullkomnande, på många plan!

Att älska varandra och med varandra, som man och hustru, är Guds första befallning till människan! Det är könsskillnaden som skapar magnetismen, som förenar och gör man och kvinna till en komplett ”ett”.

Sexualiteten är skapad för två äkta makar, man och hustru, i en livslång gemenskap. Om vi som kristna inte får denna bild predikad för oss, och gör den klar för oss, blir vi lätta offer för förförelse och irrläror.

Vi fråntas också vår fysiska bild och upplevelse av vår andliga gemenskap med Gud. Först i gemenskap med Honom blir vi hela – kompletta.

Äktenskapet är en förebild för vår gemenskap med Gud. Denna gemenskap bollar vi inte med, utan håller fast vid. Vi har inga andra gudar än Gud – Amen! Mannen har sin hustru, hustrun sin man – i detta blir vi en fullkomlighet.

Äktenskap och sex – enligt Guds Ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen