Andliga känselspröt

Men otukt och allt slags orenhet eller girighet skall inte ens nämnas bland er, det anstår inte de heliga.
Allt sådant nedkallar Guds vrede över olydnadens barn.

Vers 3 och 6 ur Ef. 5:1-7

Ofrid och ofärd tilltar både i världen och i vårt land. Men i detta har du och jag möjlighet att uppleva än mer av :”… frid från Gud Fadern, och Jesus Kristus”. Vi får den genom att växa till i: ”…trons lydnad”.

Vad trons lydnad innebär vet vi, genom att ständigt ha Gud – genom Guds Ord och den Helige Ande – närvarande i våra liv.

Många predikar idag något som måste kallas ”trons olydnad”. I stället för att led sina syskon fram på den smala väg, pekar de på möjliga stickspår bort från den eller möjligheter för hur vi kan öppna upp för en bredare väg, så att fler – utan omvändelse och lydnad – tror sig vandra rätt.

Syskon, vi utsätts alla allt mer för dessa antikrister i våra gemenskaper – förelöpare till Antikrist. Vi måste alltså på allvar ta eget ansvar för vår Gudsgemenskap och tros lydnad. Det sker inte genom att enbart läsa allt som skrivs på internett – som detta inlägg. Det sker genom att avsätta ännu mer tid för: Ordet, bönen, Anden – och stillhet i detta. Vår dagliga stund med Herren är inte bara tid för ett envägs ”rabblande” – vi måste lära oss lyssna. 

Andliga känselspröt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen