Antikrist, uppryckandet och Jesu återkomst – 8

Uppryckandet

Det förstår ni att om husägaren visste när på natten tjuven kom, då hade han hållit sig vaken och inte låtit någon bryta sig in i hans hus. Var därför beredda också ni, för i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.

Matt 24:43-44

Om nu det jag skrivit i förra inlägget är riktigt, kommer vi som frälsta inte att ryckas upp före Antikrists framträdande. 

Det finns många bergfasta åsikter om när uppryckandet sker och med ”om” ovan menar jag att: Så här tror jag. Jag gör det medveten om att Guds Ord kan förstås olika och att vi därför måste vara vakna för flera möjligheter i detta. Varje bergfats ställningstagande i frågan kan medföra risker, om vi blint inriktar vårt liv efter denna inställning och den visar sig vara fel. 

Om vi andligt, mentalt och om möjligt fysiskt förbereda oss på att tvingas möta Antikrist och svårt motstånd, men ständigt nu lever i och längtar efter ett omedelbart uppryckandet, lever vi så rätt vi kan och grunden är:

Lever vi när Jesus kan vi vara säkra på att: I allt som sker är Gud med och  för oss! Vi skall ha vårt klart med Herren, var beredd för att ta på vårt kors.

Forts. kan följa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *