Antikrists märke – del 3 av 4

Funktion

Behovet av att bära Antikrists märke kommer att utgöra en enorm påtryckningsfaktor under hans regeringstid. Men att ta det på sig, ger enbart en kortvarig förmån – påföljden blir ett evigt straff. 

Ni som brukar läsa vad jag skriver, vet att jag är sparsam med att tala om eviga straff (jag redogör inte här varför) men här måste jag lägga in en ytterst stark varning! 

När Guds Ord talar om straff, finns – vad jag kan förstå – inget straff, som kan jämföras med straffet för att ta märket.

Straffet för att ta på sig märket:

  • Odjurets märke (symbol)
  • Odjurets namn
  • Odjurets tal (bygger på ngt sätt på Odjurets namn)

Kommer, enligt Upp 14:11, att vara i:

  • ”evigheternas evigheter” (Sv Folkbibeln 1998)
  • ”evigheters evighet” (Bibel 2000, Sv Folkbibeln 2015)
  • ”tidsåldrars tidsåldrar” (Åkessons  bibelöversättning)
  • ”for ever and ever” (King James Version)

Guds Ord – om jag förmår tolka det rätt – talar alltså här om något som är oåterkalleligt. Att för en kort tid överleva, genom att anta Antikrists villkor, blir det absolut hemskaste valet en människa kan göra! Ställer man ”droppen i havet” i paritet till ”åren med Antikrist vs evigheters evighet”, blir droppen i havet stor medan åren med Antikrist ett inte.

Vad är då påtryckningsmedlet? Jo det är märkets funktion i egenskap som certifikat eller tillstånd. Om igen läser vi Guds Ord, Upp 13:17,

”…ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.” 

Det betyder att det har inte med din samhällsstatus att göra, inte om du är rik eller fattig, inte om du äger guld, kontanter, kontokort eller annat betalmedel. Din möjlighet att handla, är avhängigt av om du har accepterat vilddjuret och tagit emot hans märke. Hans ”bomärke” på din hand eller panna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *