Att låta ljuset avslöja

Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 

1 Joh 1: 6-9

Tänk att få vara älskad och sedd som felfri, trots att man inte är det. Det är så det är när man vågar och vill vandra i Guds ljus, och överlämnar sig åt att bli frälst av Jesus Kristus.

När vi vandrar i Guds ljus, ser vi våra synder och strävar efter att bli lika Jesus Kristus. Vi arbetar med oss själva, vår frälsning, inte för – en mycket viktigt skillnad (Fil 2:12).

Ärlighet avseende oss själva i Guds ljus. Bekännelse och inte bortförklaring. Medvetet handlande och vilja att förändra. Detta är att älska Gud tillbaka. Han som först och för evigt har älskat, och älskar, oss.