Bibelns ord – inte en idésamling!

Ps 130:4

***

Jag måste vara vädligt väldigt enkel och tydlig, i detta jag nu skall förmedla.

BIBELNS ORD ÄR HELIGT!

Det är Den Högstes ord till oss. Det uppenbarar Hans vilja och kärlek. Men Hans kärlek, gör Honom inte mjäkig eller mindre värd att frukta.

Han – håller universum i sin hand! Hur stora är du och jag, här på jorden? Hur stor är jorden gent emot mot universum? Hur stora är vi, inför Gud?

Hallå! Fundera, reagera och agera utifrån vem Han som håller universum i sin hand är, vad Han som håller universum i sin hand säger! Sluta försöka gå till rätta med Hans Ord, det är ett obeskrivligt högmod att göra så! Det är ju Gud som har rätt och makt att gå till rätta med oss! Han gör det av kärlek – för vårt bästa.

Gud Ord är inte en idésamling, vi kan inte välja och vraka vad vi vill ta till oss eller förkasta. Vi kan inte manipulera och forma det så det blir politiskt korrekta.

Vem av oss kan flytta himlakropparna? Ingen – Gud håller dem på plats!

Varför tror vi då att vi kan sätta oss över Hans Ord? Vi kan visserligen rent mänskligt flytta runt orden, byta ut orden, radera orden, både i tal och i skrift, men vi kan inte radera Gud. Vad Han sagt, har Han sagt – det står fast!

LYSSNA – LÄS

Det är upp till oss nu. Vi har ännu möjlighet att ”frivilligt” bestämma oss för att acceptera Ordet!

Andens svärd – Guds Ord – kommer att gå tillrätta med oss. Svärdet skall drabba ”Guds hus först”! För vi – ”Guds hus” – skall ju vet vad Gud vill.

***

Herren din Gud uttalade olycka över denna plats, och Herren har låtit den komma och gjort som han har sagt. Ni syndade ju mot Herren och lyssnade inte till hans röst, och därför har detta drabbat er…”

Jer 40:2-3

***

Så säger Gud, så talar Gud – ord som blir till handling! Välj att lyssna till, leva ut och predika Guds oföränderliga Ord.

Bibelns ord – inte en idésamling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen