Bön – rak och enkel

Jesus stannade och kallade dem till sig och frågade: ”Vad vill ni att jag skall göra för er?” De svarade honom: ”Herre, öppna våra ögon!” Då förbarmade sig Jesus över dem och rörde vid deras ögon. Genast kunde de...

Matt 20: 32-34

Berättelsen ovan är ganska typisk. Jesus viste säkert att männen var blinda och att deras önskan var att kunna se. Ändå frågar Han: ”Vad vill ni…?”

Jag kan inte påstå att jag förstår varför Jesus så ofta frågade så här. Men vi står inför faktiska och praktiska exempel och kanske är de där just för att Jesus vill visa att vi skall uttrycka vår behov rakt och enkelt 

Jag måste erkänna att jag ibland ber både flummigt och rabblande. Min bön blir mekanisk. Men jag tror Jesus söker vårt eftertanke och vårt engagemang. Det är varken de vakra orden eller långa formuleringarna Han lyssnar till – rakhet och enkelthet är vad Han vill höra: ”Herre, öppna våra ögon!”

Bön – rak och enkel

Ett svar på ”Bön – rak och enkel

  1. Känner igen mej. Lätt att det blir ett rabblade. Har mycket att be för och om. Mycket att tacka för.
    Min raka, enkla och enträgna bön de senaste veckorna har varit för mitt barnbarn. Att hon ska bli frisk igen. Den bönen blir inte mekanisk. Den kommer direkt från hjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen