Bränna koranen – eller annan litteratur?

Många av dem som hade blivit troende kom nu och bekände öppet vad de tidigare hade gjort. Åtskilliga av dem som hade utövat magi samlade ihop sina böcker och brände dem offentligt. Man räknade ut vad de var värda och kom fram till femtiotusen silverdrakmer.

Apg 19:18-19

_____

För eftertanke:

Är det rätt att bränna koranen eller annan litteratur?

Jag skulle aldrig göra det vare sig i protest, för publicitet, eller för att pröva ordningslagarna. Jag vill bemöta böcker med Guds sanning! Om inte Hans sanning räcker…, då har jag gjort vad Guds kärlek ger utrymme för.

Hur är det då med böckerna ovan? Vittnar inte de för bokbränningar? Nej!

Bokbränningen där var en bekännelse av den egna synden och ett offentligt avståndstagande till det egna forna handlandet.

Om en muslim blir frälst och slänger bort eller bränner upp sin koran är det en överlåtelsehandling, ett tecken på att muslimen lämnat sitt gamla och börja på nytt.

Men om en kristen köper en koran – eller någon annan bok – för att offentligt kunna bränna den, är det en kärlekslös provokation. 

Jag har svårt att tro att Jesus skull gjort något likande.

_____

Utmaning

Titta över vad du har i bokhyllan och släng det som inte skall vara där! Snusk, våld, ockultism…! Skänk det inte! Sprid inte vad Jesus aldrig skulle dela – släng det!