BYGG UPP & BÄR!

Under kommentarer till mitt förra inlägg stod: ”Det var verkligen en annan vinkel och en positiv sådan.” Sådant är oerhört glädjande för mig att få läsa. Jag upplevde nämligen, inför 2017, att detta år måste få bli ett ”Bygg upp & Bär år”.

Tjafsande runt icke frälsningsavgörande frågor i vår tro, har med de senaste årens mediala explosion, eskalerat och i vissa kretsar nått en mycket osund nivå. Jag tänker inte här fördjupa mig i detta och spä på med mer tjafsande. Men med den reflektion som grund, vill jag hävda att det är dags att bygga upp vår tro, med all Guds hjälp – inte undergräva den.

Jesu och apostlarnas förkunnelse kretsar mycket runt kärleken mellan Guds barn och om att vi skall bygga upp och bära varandra. Låt detta få bli en verklighet! Inte genom att göra våld och avkall på Ordet, men genom att i kärlek lyfta fram sanningen, utan att krossa, men hela.

Vår värld lever i skuggorna av många problem som tycks sakna konkreta lösningar. Medan ledare i olika organ och kommissioner sliter sitt hår för att komma ngn vart, fördjupas problemen allt mer. Och i allt detta beskärs den kristna tron sin plats som grund för samhällets existens.

Vi behöver som troende i denna tid samla oss och bygga upp varandra, medvetet förankrade i Guds Ord och kristen livserfarenhet. Vill DU vara med i detta?

Kanske har du positiva och uppbyggande upplevelser att dela med dig av? Kanske ett ord från Herren? Kanske en sång? Var med att ”bygga och bära”. DU är ett viktigt redskap! DU är ett stöd för oss andra.

Men kom ihåg, upplevelser som stärker behöver inte alltid vara av ”jubelkaraktär”! Ibland är det så att också motgångar kan bli till ”uppmuntran”. Inte så att vi gläds åt varandras olycka, men genom att vi ser hur tron – mitt i bedrövelsen – lever vidare och stärks.

Fundera på om det du tänker på eller upplevt, kanske kan stärka någon. Och skicka ett mejl till mig, med din berättelse eller ord du fått av Herren.

Skicka vad du vill ha sagt, så hör jag av mig tillbaka till dig, så vi tillsammans kan enas om en bra utformning.

bertil.rosenius@ikristus.se

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *