Det brådskar – sanningen måste ut

Ur Luk 12:1-8, hämtar jag följande koncentrat av Jesus ord.

”Akta er för fariseernas surdeg, hyckleriet! Det finns inget dolt som inte ska uppenbaras, och inget gömt som inte ska bli känt. Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken. … Till er, mina vänner, säger jag: Var inte rädda för dem som dödar kroppen och sedan inte kan göra mer. … Jag säger er: Den som bekänner mig inför människorna ska också Människosonen bekänna inför Guds änglar. 

Vi får inte hyckla – förringande hålla tillbaka – vad vi lärt genom Guds Ords undervisning. Det evangelium vi talar ut, måste få bära fram hela sanningen. En sanning som bara är delvis eller tillrättalagd för att passa in, är inte evangelium. Evangelium frälser, när det förkunnas i dess helhet. Jesus säger: 

”…lär dem att hålla allt som jag befallt er.” Matt 29:8, inte bara utvalda delar. 

”…när Hjälparen kommer som jag ska sända er från Fadern, sanningens Ande som utgår från Fadern, då ska han vittna om mig. Också ni ska vittna…” Joh 15:26. 

Vi skall vittna sanningsenligt om sanningen, inte en politiskt korrekt eller bekväm halvsanningen, utan en fullkomlig sanning. Vi får inte undanhålla människor sanningen om synd, nåd och efterföljelse.

Det brådskar – sanningen måste ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen