Efterföljelse – ett livsval

Så frukta nu Herren och tjäna honom helhjärtat och i sanning. Skaffa bort de gudar som era fäder tjänade på andra sidan floden och i Egypten, och tjäna Herren. Men om ni inte vill tjäna Herren, så välj i dag vem ni vill tjäna, antingen de gudar som era fäder tjänade, när de bodde på andra sidan floden, eller de gudar som dyrkas av amoreerna, i vilkas land ni själva bor. Men jag och mitt hus, vi vill tjäna Herren.”

Jos 24:14-15

Efterföljelse är ett val, ett beslut man tar och sedan jobbar med. Detta beslut måste man påminna sig själv om dagligen.

Beslutet är visserligen en engångshändelse, om man ser det ur en avgörelse aspekt. Frälsningen är inget vi växer in i. Vi kan växa fram till ett medveten beslut om att omvända sig – att ta emot Guds frälsning. Men efter att beslutat har tagits och Anden fött oss till nytt liv, gäller beslutsamhet.

Beslutsamhet är ett medvetet agerande, att sätt att handla – en pågående process där vi väljer att följa Jesus Kristus. Världen säker ständigt ny vägar för att få oss att backa från vårt beslut. Vi ställs inför ny omständigheter, tvingas göra vägval – om och om igen.

Efterföljelsen är ingen ”söndags sak”, eller något man gör sporadiskt. Den är ett livsval.

Efterföljelse – ett livsval

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen