Hoppa till innehåll

En äldre hälsning

Den 17 september i år -dvs 2021 – “hittade” jag en äldre anteckning jag gjort för ganska exakt fyra år sedan. Varför den legat gömd, eller hur det blivit så vet jag inte, jag tror aldrig jag berättat om den. Nu kom den dock i dagen och jag känner en oro för att på nytt glömma bort och gömma undan den utan att förmedlat den. Kanske har det funnits en mening med att den legat gömd till nu, men här och nu förmedlar jag dess budskap.


12 september 2017

I natt, ca 23:50 – jag tittade någon minut senare på väckarklockan som visade på 23:53 – vaknade jag och fick till mig följande korta ord:

”Nu går en dom över denna värld!”

Minst tre gånger till vaknade jag till dessa ord under den resterande natten. Om det är en bibelvers eller ej vet jag inte?

Men jag fick också ett stycke text på morgonen: Kol 3:1-17 – läs det gärna. De två första verserna lyder:

”Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden.”

Syskon!

Det är dags att väckas ur våra planer och tankar för vår jordiska välfärd. Vi får inte bygga fast oss här, vi tillhör himmelriket. Vi måste vara beredda att bryta upp, för att bli redskap på fält dit vi aldrig trott oss behöva förflyttas och vara beredda på att Guds församling, när som helst, kan få hembud.

Vår trygghet är inte i världens händer, utan i Jesu Kristi orubbliga händer. Vi måste låta Honom omsluta oss, på alla sidor. Då är vi under Segrarens beskydd.

Publicerat i 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer

 1. Israelvänlig Israelvänlig

  Nationell nödsituation!

  https://bit.ly/3DUxjvE

  Bröder och systrar! Vi lever i ändens tid! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

 2. Israelvänlig Israelvänlig

  Forskare från Pentagon fruktar vad som kan ske på La Palma och onda utomjordiska varelsers plan för att ta över mänskligheten!

  https://bit.ly/3lRZdCt

  Säg nej till det hemska vaccinet mot covid-19 som är vilddjurets märke och säg nej till covidpasset som är djävulens pass!

  Såsom det var i Noas dagar skall det vara vid Människosonens tillkommelse!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

 3. Israelvänlig Israelvänlig

  En intressant tolkning av Bibellärare Steve Fletcher, som menar att den sista årsveckan började 15 maj 2018!

  https://bit.ly/3FSaSJq

  Det skulle innebära om han har rätt att den stora vedermödan börjar 24 oktober! Steve är midtribare och tror på uppryckandet av församlingen omedelbart efter Antikrists framträdande och den stora vedermödans inledning! Leeland Jones har som vi känner till uträkningar på att den stora vedermödan börjar c:a två och en halv vecka senare, men uppryckandet av församlingen menar han sker inte i anslutning till den stora vedermödans inledning! Båda två anser att det hemska vaccinet mot covid-19 är vilddjurets märke vilket jag också anser! Det börjar sålunda dra ihop sig efter den ena profetiska händelsen efter den andra!

  Bröder och systrar! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt! Den som är uthållig intill änden blir frälst! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

 4. Israelvänlig Israelvänlig

  Den gulbleke hästen rider genom Amerika! De sista dagarna innan den stora vedermödan!

  https://bit.ly/3DBM9ai

  Kära bröder och systrar! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt! Vi lever i ändens tid! Den som är uthållig intill änden blir frälst! Säg nej till det hemska vaccinet mot covid-19 som är vilddjurets märke!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

 5. Israelvänlig Israelvänlig

  Någonting är på gång som berör Abrahamöverenskommelsen!

  https://bit.ly/2YJuyyE

  Var vaksamma bröder och systrar! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

 6. Jan A Jan A

  Hej Bertil,
  Tack för att du skrev till Israelvänlig i Bo Asplunds gästbok.Jag går in på din sida ibland,men inte den senaste tiden,det du nu har lagt ut på sidan som är fyra år gammal fick mig att verkligen förstå hur punktlig Gud är!🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Jag tror också att vi är inne i vedermödan.

  ”För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.”
  ‭‭Amos‬ ‭3:7‬ ‭SFB15‬‬

  Leeland Jones ”en Herren Jesu lärjunge”säger också att vedermödan startade i september 2017,skickar en länk till en video där han tar upp detta.Han använder Enoks kalender och Daniels profetior.Tack för din sida!
  Guds frid
  https://www.youtube.com/watch?v=MvOJ6-L05NM

  • Bertil Rosenius Bertil Rosenius

   Tack för hälsning Jan!

   Skall verkligen ta mig tid senare idag och se på den länk du delade. Är själv ny och ganska chockad inför tanken att vi ev. kan var så långt fram redan. Känns för mig – spontant sagt – främmande, men…

  • Bertil Rosenius Bertil Rosenius

   Hej igen Jan!

   Nu har jag lyssnat igenom länken och känner att jag måstre göra det igen. Mycket info som måste utvärderas – under bön.

 7. Israelvänlig Israelvänlig

  Hej broder Bertil!

  Hoppas allt är väl med dig! Det var länge sedan du skrev på Bo Asplunds gästbok! Det är mycket intressanta saker du berättar om i det brevet! Det kan vara så att den sista och 70:e årsveckan började hösten 2017! Det hemska vaccinet mot covid-19 är vilddjurets märke och vi ser nu vad som händer i stora delar av världen! De som inte är vaccinerade blir av med sina jobb i flera länder och kan inte köpa eller sälja! I Australien byggs upp interneringsläger! Coronapasset ligger på remiss och det är bara en tidsfråga innan det slår igenom här i Sverige! Nu kommer tredje dosen eller ormbettet och i det bettet kommer det vara riktigt ormgift utan någon placebo! Det kan vara så att det hemska vaccinet mot covid-19 är Antikrist som ställer till förödelsens styggelse! Våra kroppar är Guds tempel och får på inga villkor förorenas av ett Rna-vaccin som förändrar dna!

  Detta är min personliga åsikt men många och fler och fler har den uppfattningen! Skulle det vara så att den uppfattningen är rätt har definitivt nedräkningen till församlingens uppryckande börjat! Skall dock tilläggas att det finns en teori till och det är ett fysiskt tempel d v s vedermödans tempel som blir uppställd i Jerusalem! Jag är vaksam på dessa båda två teorier! Vidare har ju inte det dagliga offrandet stoppats då det ännu har börjat! Detta skall ju ske i mitten av vedermödan! Vidare har inte Guds två vittnen offentligt framträtt men man kan börja fundera vad eller vem/vilka som ligger bakom den lagunen som färgades blodröd i anslutning till Döda Havet! Forskarna har ännu inte hittat någon förklaring!

  Vulkanutbrottet på La Palma kan få oerhörda konsekvenser både i Europa och på amerikanska östkusten vid en eventuell megatsunami! Har du hört talas om d10? Ett område idag som består av just det 10 stater! Det kan vara så att tiostatsförbundet nu är satt på plats! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  • Bertil Rosenius Bertil Rosenius

   Tack för hälsning Israelvänlig!

   Dagen efter att jag lagt ut detta – dvs den 20 – läste jag om hur Herren arbetar med olika årtal, ex “… 70 år ….”. Ett judisk år är ju 360 dagar. 360×70 år är 25 200 dagar. Delar vi detta enligt vår tideräkning som är 365,25 dagar (inkl skottår) blir detta ca 68,99 år – ca 69 år.

   Lägger vi till 69 år till 1948 kommer vi till 2017! Vad det detta Herren talade om, den 12 september 2017: ”Nu går en dom över denna värld!”

   Är vi alltså då nu ungefär mitt i den sjuåriga perioden Daniel talar om. Då när Antikrist kommer visa sitta “rätta jag” och bland annat inför märket och total lydnad?

   Jag vet att detta är mycket spekulativt, men tanken kanske ändå bör eller rent av måste tillåtas. Har vi kommit mycket längre in i vedermödan än vi förut anat?

   • Israelvänlig Israelvänlig

    Hej broder Bertil!

    Tack för din kommentar som är väldigt intressant! Men såvitt jag känner till är ett judiskt år 354 dagar! Men det varierar mellan 353 och 385 dagar! Den judiska kalendern är en lunisolarkalender med 12 eller 13 måncykler per år! Det är ganska knepigt för oss! Det jag har fått höra är att olika kalendrar används och de tvistar om vem som är den riktiga kalendern! En del anser månkalendern och vissa andra säger Enoks kalender! Jag har ingen fördjupad kunskap av dessa kalendrar men har läst att Noa använde sig av Enoks kalender! Det tyder på att Enoks kalender borde vara den rätta! Det ordet du fick från Gud det datumet och det året är mycket intressant!

    Under hösten det året lades grundstommem till Abrahamöverenskommelsen! Upphovsmannen var Mohammed bin Salman! Det kan vara så att den sista och 70:e årsveckan började på hösten 2017! Jag har alltid sagt att vi vet först när Antikrist ställer till förödelsens styggelse i templet då som först vet vi när den började och vilket år och månad den kommer att sluta! Men om nu Antikrist även är det hemska vaccinet mot covid-19 förutom vilddjurets märke vilket jag anser det hemska vaccinet mot covid-19 är så det uppenbart att vi är oerhört nära ingången till den stora vedermödan!

    Som jag ser det finns tiostatsförbundet på plats genom d10 och vi vet vem som kommer visa sitt fula tryne i samband med tiostatsförbundet och vissa händelser strax efter vilket då visar att det andra alternativet är rätt, men det kan också vara en kombination av båda dessa händelser!

    Nu kommer samtidigt rapporter att den djupa staten börjar samordna sig med den djupa religionen d v s genom påven! Syftet är att införa världsdiktatur och en världsreligion och det kan gå mycket snabbt! Påven lanserar nu också sin 7 årsplan som påminner väldigt mycket om Agenda2030!

    Jag tror personligen det kommer hända en hel del under oktober och november månad! Vi måste vara vaksamma på en hel del framledes! I USA tvingas nu alla att vaccinera sig till ett visst datum nästa månad! Om de inte vaccinerar sig blir de av med sina jobb och kan inte köpa eller sälja! Australien har fullständig diktatur och i Frankrike och Italien är det infört covidpass! Nederländerna har nu också sagt ja till detta covidpass som är djävulens pass! Vi får inte heller glömma vulkanutbrottet på La Palma som vid ett ännu större utbrott kan skapa en megatsunami som inte bara skulle utplåna den amerikanska östkusten där New Yorks fall skulle få världsekonomin att krascha utan även ställa till stor skada för vissa Eu-länder! Därmed inte sagt att det blir en megatsunami men de som har släktingar och vänner i USA bör redan nu varsko i händelse av detta så att en evakueringsplan finns vid värsta tänkbara scenario! Även vissa länder i Europa speciellt vid kusterna borde ha en evakueringsplan för folket!

    Israel finns alltid i blickpunkten och det handlar nu om veckor innan Iran skaffat kärnvapen! Vi välsignar Israel och ber för friden i Jerusalem!

    Vi måste be för alla ovaccinerade kristna i alla dessa länder att Gud ger de styrka till att hålla ut! Den som är uthållig intill änden blir frälst och det kan snabbt bli likadant här i Sverige! Kristna måste nu börja samarbeta och hjälpa varandra för den svåra tid som är och som kommer! Daniel 12:1-2 visar att ärkeängeln Mikael kommer träda fram i mitten av vedermödan och Guds två vittnen kommer att förkunna evangelium och profetera! De kommer vara såsom en hjälp för församlingen!

    Uppryckandet av församlingen kan ske tidigast som jag ser det efter det Antikrist ställer till förödelsens styggelse! Vi kan vara väldigt nära denna händelse som HERREN JESUS KRISTUS sade att vi skall uppmärksamma och församlingens uppryckande tidigast efter det Antikrist ställer till förödelsens styggelse! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

    Guds frid