Enbart genom Jesus Kristus

”… inte heller känner någon Fadern utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för. … Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat.” 

ur Matt 11:27-29

Religioner talar om gud och gudar, och om vägar till dessa. Vissa gudar är frukter av onda andars ingivelser och är onda andar. Andra gudar är stenar, pinnar trästycken och stora statyer, gjorda av människors händer och längtan.

Guds Ord talar inte om Gud som gud eller gudar. Gud är: Skaparen, Fadern – Den Högste! Honom når vi inte på vägar av egen kraft, gärningar eller självoffer. Fadern når vi enbart genom Jesus Kristus och genom att acceptera Hans ställföreträdande offer.

När vi accepterat detta, finner vår själ ro från det förflutna, under dagens skeenden och inför morgondagens ovissa kommande. 

”Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt.”

Matt 11:29-30

Enbart genom Jesus Kristus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen