Eva valde: Äta och dela äpplet – 1

Satan är inget ”dumhuvud”

Men ormen var listigare än alla markens djur som Herren Gud hade gjort.

1 Mos 3:1

Med några korta inlägg denna vecka, kommer jag att ge dig min förtståelse för hur Satan arbetar för att förföra och vilseleda mig, dig och – som vi ser tydliga tecken på i vår tid – hela kristenheten. Jag kommer utgå från vad Guds Ord lär om Satan agerande, genom att rekapitulera det som ledde fram till syndafallet, 1 Mos 3:1-10. Vi kan kalla det för en ”haveriutredning”.

Det första Guds Ord lär och varnar för, är att Satan inte är något ”dumhuvud”! Att underskatta honom är det farligaste vi kan göra som Guds barn.

Vi behöver inte vara rädda för honom! Han har ingen egentlig makt, men han har list. Han kan inte anfall oss, när vi står bakom Jesus Kristus. Men med list kan han leda oss att lämna vår skyddade plats, kliva fram och fatta egna beslut. Men valen är våra. Han kan inte tvinga oss att göra något.

Eva valde: Äta och dela äpplet – 1

2 svar på ”Eva valde: Äta och dela äpplet – 1

  1. Hej Bertil! Bra text och innehåll, men åt verkligen Eva ett äpple som hon sedan delade med Adam? Det står ingenting i Bibeln att det var just ett äpple! Det kunde ha varit ett äpple men också en helt annan frukt som kanske var än mer lockande än ett äpple! Kontentan är naturligtvis inte vilken frukt den var utan att de gjorde någonting som Gud hade förbjudit! Det fanns ett överflöd av frukt i Edens lustgård men de åt ändå av frukten på Kunskapens träd genom ormens list! Vi vet hur det gick men det är ett utmärkt exempel som visar att vi alltid ska lyda Gud som har omsorg om oss och vet alltid det bästa för oss!

    Guds frid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen