Evangelium nu

Det osvikliga hoppets budbärare och den djupaste glädjens källa.

Det är vår i Guds rike – mitt i höstens stormar

Vi tycks i dessa dagar, då vi med medias hjälp når allt fler, snabbare och enklare, stundtals glömma evangeliets plats i budskapsfloran. Vi nagelfar Bibelverser för att hitt nya budskap. Vi nagelfar varandra efter flisor. Vi jagar  mer av Anden – kanske bara för upplevelsen…

Vi spretar, som kristna, åt många olika håll och tycker att det vi pekar på, är det allra viktigaste. Men vi missar förmedla essensen i evangelium: Trygghet, hopp och glädje. Lika okränkbara som nödvändiga gåvor, som Gud – inte världen – bjuder oss.

Vilken ofattbar försummelse, att inte sprida detta! Är det för att vi själva saknar evangeliums sanning i våra liv, som vi inte flödar över och ut av det?

Sommar och semester är snart slut för de flesta. Många har redan börjat jobba igen, andra är in på de sista veckornas ledighet. Vi börjar en ny termin, vare sig det gäller skola, arbete eller livssituation i övrigt.

Låt oss börja detta nu höstblad med att som överskrift på det skriva:

EVANGELIUM!

Låt oss suga åt oss budskapet, försöka förstå dess dagliga och evighetsavgörande sanning – tills det flödar över.

Det är inte rädsla, depression och uppgivenhet som är grunden i Guds barns framtidsvision – även om självklart detta stundtals kan drabba också oss. Vi – om några – har verkligen rätten att bära orden om djup trygghet, hoppfullhet och framtidstro – både i våra hjärtan och på våra läppar.

Lyft nu upp ordet evangelium i din dagliga still stund med Herren och bed med iver att Han skall visa dig din plats…

AMEN!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *