”Faller gör alla” – MEN…!

Lägg därför bort lögnen och tala sanning med varandra. Grips ni av vrede, synda inte. Låt inte solen gå ner över er vrede och ge inte djävulen något tillfälle. Tjuven ska sluta stjäla och i stället arbeta och göra nytta med sina händer, så att han har något att dela med sig åt den som behöver. Låt inga smutsiga ord komma över era läppar, utan bara det som är gott och bygger upp där det behövs, så att det blir till glädje för dem som hör det. Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag. Lägg bort all bitterhet, häftighet och vrede, allt skrikande och förolämpningar och all annan ondska.

Ur Ef 4:25-31

Talet om att: ”Alla faller. Ingen är perfekt. Gud är nådig.”, är visserligen sant, men får aldrig bli det lättvindigt normala, för ett Guds barn! Stundtals anar man i detta tal ett gråtmilt försvar för eftergift till synd.

Är detta en följd av liberalteologins undergrävande – kanske? Hur som… Det är dags att bryta förkunnelsen om vår underlägsenhet inför synden. Satan är inte herre, Han är besegrad och vi följer Herren, som besegrat honom.

Guds Ord talar mycket om att inte falla, att stå stark, att avsäga sig synden. Men idag tals oftare så ömkande om vår svaghet, att svagheten nästan blir upphöjd till ett normaltillstånd. Vi intalar oss därmed att vi är svaga, och friförklarar oss från kampen för att leva rättfärdigt.

Vi lever i samma värld som ”alla andra”. Jo, men vi lever inte som ”alla andra”!

Vi har ett evigt mål, som vi av nåd fick börja sträcka oss mot då Jesus Kristus frälste oss. Visst kan vi falla. Men att falla är inte Guds barns normala. Synd är något vi skall vända oss bort från – med Guds hjälp.

Vår Bibliska efterlevnad behöver reformeras på många områden. Att synda och falla – som något ofrånkomlig upprepande – är inte den frälsta människans väg! Att synda och falla, synda och falla… är aldrig ett normaltillstånd.

Det kan finnas mentala tillstånd (sjukdomar) och andlig bundenhet som inte går att styra. Men mycket att vår synd går att hänföra till ren ovilja och lättja inför vad Guds Ord lär. Vi gömmer oss bakom: ”Faller gör alla – men…”

Det är dags att ta vår omvändelse, som Guds frälsta barn, på allvar!

”Faller gör alla” – MEN…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen