Falska pusselbitar

liksom det även bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande irrläror. De ska förneka den Herre som har friköpt dem och dra plötsligt fördärv över sig. Många ska följa dem i deras lössläppthet, och för deras skull kommer sanningens väg att bli hånad. I sin girighet kommer de att utnyttja er med hjälp av falska argument.

Ur 2 Pet 2:1-3


En annons i en av våra större tidningars nätversion.

Vad är det människor luras in i? Ja, en annons som detta är ett sätt att lura människor bli religiösa. Försöka lura oss tro på filosofi, som har sin grund i religion!

Varför lär samhälle och privata aktörer att hälsa och lycka finns i ockultism? Vårt samhälle behöver inte österländska religioner! Och är det inte märkligt, att man hänvisas – t.o.m av sjukvården – till religiositet, i ett sekulärt samhälle…?

Nej, det är det egentligen inte. Människan saknar – sedan hon övergav Gud – livspusslets fullkomnande pusselbit. Allt är människan möjligt – utan att själva skapa den fullbordande biten.

Men ockultism, är en farlig räddningsplanka. Den plankan leder människan ut över ockultismens eld, en temporär lösning, där plankan till slut bränns av…

Vi behöver inte fler falska pusselbitar. Vi har Jesus Kristus.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *