Flyktingvåg: 2021

Detta kan vara rubriken för ett inlägg som tar upp den humanitära aspekten på ett nära skeende, med det kan också rubriceras:

Belarus – Ryssland mot EU!

Låt mig börja med att understryka att vi skall be till Gud för dessa flyktingar. Först och främst för deras frälsning! Men också  för deras humanitära situation! Men också – om vi har möjlighet – hjälpa dem på lämpligt, men inte vanligt svenskt blåögt sätt.

Dessa flyktingar är brickor i en maktkamp mellan Ryssland och EU, med Belarus (f.d. Vitryssland) som legoknekt i Rysslands tjänst. 

Kanske är den största pådrivaren och den mest aktiva parten bakom allt detta Ryssland? Ryssland vill  flytta sin geografiskt militära position väster ut, utan att få ett krig på eget territorium. Att få bli en starkare militär storebror till Belarus, är ett drömscenario gentemot EU – och därmed Nato…

Jag vet inte riktigt vad vi har att vänta oss inför den närmaste framtiden. Men jag vet att ytterst få eller små misstag i det spända läget med Belarus vs Polen och Litauen kan förändra den militära och politiska situationen i EU mycket snabbt och drastiskt.

Vi lever i denna tidens slut! Satan gör allt och verkar via många scenarior, för att tvinga fram ett globalt styre och en global ledare.