Frälsningen är inget självspelande piano

Därför, mina älskade, ni som alltid varit lydiga, inte bara när jag var hos er utan ännu mer nu när jag inte är hos er: arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, för det är Gud som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja ska ske.

Fil 2:12-13

I dag på morgonen gav mig Gud en osökt bild. Den var banal och jag tänkte: ”För banal?”. Men det Gud gett mig, ger jag vidare.

Ibland framställs frälsningen som ett ”självspelande piano”: ”En gång frälst alltid frälst!” . Man skapar en ”Jultomte-Gud”, som förlåter om och om igen hur vi än bär oss åt. Detta är att predika att man kan ”synda på nåden”.

Bibelordet ovan ger en annan bild, men skall inte tolkas så att vi – genom gärningar – frälser oss själva.

Här kommer bilden jag fick:

Att arbeta på frälsningen är som att cykla på en el-cykel! Så länge du själv tydligt markerar din avsikt och vilja genom att trampa, är det el-motorn som verkar. Sluta trampa, bara rulla och cykeln kommer att stanna och du faller.

Frälsningen är inget självspelande piano

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen