Frukt är resultat – ngt sekundärt

apple-1350523_640

Men Du kommer aldrig kunna – utifrån dig själv – skapa frukt, som ger dig tillträde inför Gud!

Kanske har du ngn form av odlingstäppa – en villaträdgård, en fritidshustomt, en kolonilott – annars kan du med säkerhet ändå förstå vad jag vill måla upp.

Tänk dig att du en morgon vaknar och går ut på gräsmattan och finner saftiga fina frukter hängande i luften. Wow – fantastiskt. Att bara få plocka dessa frukter där de hänger, äta direkt, eller skära ner i morgonfilen.

Möjligt? Självklart inte!

Frukt är resultat! Det börjar inte med frukt, som bara hänger i luften. Det börjar med planering, plantering och vård, av det som skall bli ett fruktbärande träd. Ingen människa i världen förväntar sig att:

  • Först kommer utspridda frukter hägnade i luften.
  • Sedan växer det ur dessa frukter grena, som samlar ihop sig mot centrum.
  • Så förenas de, i detta centrum, till en stam.
  • Stammen växer nedåt, blir grövre, och försvinner ner i jorden.

 

Religioner generellt – dit räknar jag New Age, Yoga, Meditationer m.fl. – lär att Du skapar resultat. Att Du har möjligheten, ja skyldigheten, att inifrån dig själv, frambringa styrka till förändring som gör att Du når dit Du är ämnad att nå. I dagligt tal kallas allt detta att: Lyfta sig själv i håret.

Guds Ord lär, att genom Jesus Kristus, har du redan tillträde till Gud. Frukt, enligt Guds Ord, bär en kristen som resultat av han/hon böjer sig under den fullkomliges – Jesus Kristus – offer. Våra liv lagda i Hans händer, är liv lagda i Guds händer. I dessa omslutande händer, bära vi sedan sådan frukt som behagar Gud.

Religion handlar om att beveka en högre makt. New Age, Yoga, Meditation… handlar om att frigör en eller flera inre krafter.

Du kan aldrig beveka Gud! Du kan aldrig frigöra Guds krafter inifrån dig själv. Du är redan omsluten av Gud, genom Jesus Kristi offer för dig. Öppna upp för Honom – och bär sedan frukt – genom den krafter Han, för var tjänst, ger dig.

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *