Ge oss ett tecken

Jesus svarade: ”Detta är Guds gärning, att ni tror på den som han har sänt.” De sade till honom: ”Vad gör du för tecken, så att vi kan se det och tro på dig? Vad kan du göra?” 

Joh 6:29-30

Några gånger begärde man att Jesus skulle visa vem Han var, genom att göra något tecken – något spektakulärt. Detta trots alla de tecken Han gjorde, i form av helanden och under. Man måste ha sett vad Han gjorde, ändå tillät man sig att tvivla.

Detta agerande är inte unikt. Ibland drabbas också vi av samma sak – ovilja… Vi vet vad som är rätt och vad som är fel, ändå följer vi inte vad vi upplever att Anden talar, utan ber om ett tecken, kanske för att vi inte vill – vad det nu är.

Låt oss inte lura oss själva. Ibland är det helt klart, vi vet vår väg och vi vet våra gränser. Vad vi ber om är egentligen att Herren skall ändra sina planer. Det kan bero på osäkerhet, men ibland också på ren ovilja.

Idag upplever jag att jag skall uppmuntra dig att ta tag i vad du vet är rätt, men inte vill, eller bestämma dig för att stå emot det du vet är fel, men lockas av – och kom ihåg: 

Lockelsen är som en fågel. Vi kan sällan hindra den flyga över våra huvuden. Men vi kan hindra den bygga sitt bo där.

Ge oss ett tecken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen