Gog? (2)

Gog i Ryssland?

Och jag såg ett vilddjur komma upp ur havet. Det hade tio horn och sju huvuden och tio kronor på sina horn, och hädiska namn på sina huvuden.Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och stor auktoritet. Ett av dess huvuden såg ut att ha blivit slaktat och dödat, men dess dödliga sår hade läkts.

Upp 13:1-3

_____

Det jag i detta inlägg vill peka på är sista meningen ovan. Jag vågar inte kalla det “hälsning”, vågar inte säga att Anden gett mig tanken, utan kallar detta bara en fundering. Därför är jag tacksam för kommentarer. Inge behöver känna att denne “trampar mig på tårna” om det framförs kritik.

_____

Jag nämnde, i mitt förra inlägg om Gog, att talet om honom tog slut när Sovjetunionen upplöstes, vilket fick en symbolisk bekräftelse när muren mellan Öst- och Västtyskland föll, 9 november 1989.

Luften gick ur de som kallat Sovjetunionens president för Gog och angivit Sovjet som det rike – längst upp i norr – som skulle anfalla Israel i ändens tid. Belackarna till denna tanke fick ju till synes rätt och talet om Gog dog ut.

Men hur mycket förändrades?

På kartan är skillnaden:

Sovjetunionen
Ryssland

I siffror är skillnaden:

  • Ytmässigt: Sovjet var på 22 milj km², Ryssland är på 17 milj km².
  • Befolkningsmässigt: Sovjet hade 293 milj inv, Ryssland har 142 milj inv.
  • Men styrkemässigt – militärt: ???

Ryssland är inget “lilleputteland” (särskilt inte militärt) vilket många, efter murens fall velat förpassa det till, särskilt med avseende på profetior. 

Guds förutsagda skeenden ändrar vi inte. Jag skulle vilja uppmana: “Håll kvar ett öga på Ryssland!” Björnen är inte död, har kanske inte givit upp. Hans huvud kanske just nu läks, bak vår egen glömskas mur, för att med våldsam kraft åter göra sig påmint – som ett av Antikrists huvud? 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *