Gud klarar din ärliga otro

Genast ropade barnets far: ”Jag tror. Hjälp min otro!” 

Matt 9:24

Berättelsen känner du säkert igen. Fadern ber Jesus om ett mirakel. Jesus svarar: Allt för mår den som tror! 

Jag tänker inte gå in på trons mysterium. Ibland har min egen förståelse varit självsäker, ibland förvirrad. Som då – när min första fru dog i cancer, bara 47 år. Varför svarade inte Gud? Varför hjälpte inte alla dessa böner?

Nej vad jag vill uppmärksamma mannens tillitsfulla ärlighet.

Mannens otro hindrade inte Jesus att agera. Snarare tycks viljan och ärligheten var det som förlöste Jesus kraft.

Mannen lutade sig i förtvivlan, otillräcklighet och otro mot Jesus. Det var inte mannens straka tro som utverkade undret. Det var Jesus, som trots allt – eller just på grund av – mannens ärlighet – verkade miraklet.

Var inte rädd att nalkas Gud, trots otro och tvivel: Gud klarar din ärlighet!   

Gud klarar din ärliga otro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen