Guds barn är Kristi brud

Hon får aldrig bedriva hor med världen, eller med andra religioners barn och dessa barns gudar! Hur ofta undervisas, poängteras och upprepas detta i våra församlingar?

Nej, vi har tillåtet Djävulen att influera förkunnelsen så, att äktenskapet, som samlevnadsform, mellan en man och en kvinna, i en livslång relation, tonats ner och förringats.

Det började med att det var ok att skilja sig. Sedan blev det ok att hoppa över giftemålet inför Gud och vittnen och att bara flytta ihop. Efter det blev det ok att äktenskapet inte avsåg bara ett förhållande mellan man och kvinna, utan kan vara lika könat.   

Så har äktenskapet, som i sig är heligt och en förebild för ditt och mitt förhållande till Jesus Kristus, fullkomligt raserats. Det har inte bara tonat bort från undervisningen, det har – i delar av kristen media och från talarstolar – motverkats. Vilken fruktansvärt tragiskt, svekfullt och djävulsinspirarande ideologi, som kommit in i våra gemenskaper.

Så här är vi nu. Kyrkor i Sverige och runt om i världen – inte minst genom påvens försorg – samtalar och utbyter andlig gemenskap med islam och andra religioner och utformar idéer för hur dessa skall kunna fördjupas.

Guds brud, bedriver otukt! 

Bort det! Förkunna äktenskapet rakt och enkelt. Inte för världens barn – de har mer grundläggande trosfrågor att göra upp med – men i församlingen. Guds barn, skall vara en ren Kristi brud och äktenskapet belysas som en förebild. Amen!

Guds barn är Kristi brud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen