Guds frid – mitt i allt

Detta har jag talat till er, medan jag är kvar hos er. Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.

Joh 14:25-27

Vi lever – som frälsta – i samma värld som andra, vi kan drabbas på samma sätt. Men vi har rätt och möjlighet att mitt i detta känna frid: Frid, som övergår allt förstånd! (Fil 4:7).

Detta sker inte på grund av förtjänst – belöning – utan på grund av nåd och genom att vi låter vår tanke vila hos Honom som skänker denna nåd. Han är inte någon jordisk statsman eller ledare av något slag, som lovar vad han inte kan hålla – Han är Gud.

När vi nu ser vad som sker – och kan komma att ske – kan oron vilja komma krypande. Men låt oss rikta vårt fokus bortom detta. Vi vet, att vi står på Segrarens sida! 

Vi skall däremot därmed inte blunda för – förtränga –  vad som sker och skall ske. Guds Ord ger oss varning om detta, och uppmaning att när vi ser det, skall vi göra oss beredda – Han gav oss dessa ord för flera tusen år sedan. 

När nu Gud gav oss dessa varningar, gav Han oss samtidigt ord för hur vi skall agera: Vi skall bli vaksamma, inte låt oss luras och absolut inte inte tappa modet. Han förkunnade redan då, Hans och vår seger, när vi håller fast vi Honom som vår frälsare och inte söker vårt skydd hos någon annan.

Se upp för antikristerna och Antikrist!

Guds frid – mitt i allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen