Guds Ord eller Politisk Korrekthet

”Varför bryter dina lärjungar mot de äldstes stadgar? De tvättar inte händerna innan de äter.” Han svarade dem: ”Varför bryter ni själva mot Guds bud för era stadgars skull?
Jesaja profeterade rätt om er: Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig. Deras vördnad för mig är meningslös, för lärorna de lär ut är människobud.”

Matt 15: 2-3, 7-9

Innan jag börjar agera och tala, måste jag fråga mig vad jag sätter högst: Guds Ord eller PK? Vet jag varför jag handlar, tänker eller talar på ett visst sätt och vågar jag ens konfrontera det med Ordet?

Mitt förnuft och mitt samvete formas av det som påverkar mig: Vilka filmer jag väljer att titta på, vilka mediagrupper följer jag, vilka influenser lyssnar jag till. PR-byråer, intresseorganisationer och tankesmedjor är starka opinionsbildare via modern media.

Var kommer Guds Ord in? Hur mycket får Ordet påverka mig? Hur många timmar av världens påverkan utsätter jag mig för dagligen och hur många minuter av himmelrikets…

Jag har ett val: Att vara grundad på Gud Ord, eller att vara PK.

Guds Ord eller Politisk Korrekthet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen