”Håll fast, håll fast, håll fast!”

Åter igen har Herren talat till mig om vad Han så ofta talat om, den senaste tiden, stora förändringar är på gång! Det Han talat går att sammanfatta i rubrikens ord.

I natt har Gud talat om att vi kommer tvingas hålla ut ännu en tid. Prövningar och hån kommer att bli värre. Vi kommer att ifrågasättas och utsättas för världens försök till ”omprogrammering”. Det kommer bli tuffare att orka vara kristen och hålla Guds Ord före världens ord.

Det Guds Ord lär kommer att hånas och ifråga sättas – detta gäller också oss personligen, som lever och lär enligt Guds Ord. De som står upp mot de politiskt korrekta förhållningssätten till abort och HBTQ hånas redan nu och många samfund och församlingar vet inte vilken fot de skall stå på.

Världens retorik i dessa frågor knyts till det känslomässiga. Och ord som kärlek, frihet, självbestämmande, tolerans, o.dyl. basuneras ut gång på gång och används som slagträ mot det Gud, genom sitt Ord, säger.

Vi måste bestämma oss: Vem vi skall hållas oss till och tro på – så enkelt är det – Amen!

Har Gud eller världen rätt. Har Gud rätt måste Han få bli och vara vår Herre: Vi kan inte kalla Honom ”Herre”, men agera utifrån att Han har fel och världen rätt.

Därför är det så viktigt att vi: Läser, förstår och lär vad Ordet säger!

Vi måste redan nu bestämma oss för Gud och: ”Hålla fast, hålla fast, hålla fast!” Vi går inte på känslor – vare sig egna eller andras – vi går i övertygelse och tro – även när världen hånar oss.

”Håll fast, håll fast, håll fast!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen