Havsskum över grantopparna

Jag hade under den gånga natten (22.03.2017), en märklig dröm. Jag vill inte göra någon stor ”affär” av den, märkliga drömmar har vi väl alla då och då. Men jag upplever att jag skall lägga ut den, kanske någon direkt kan förstå den. Kanske har den ett budskap som vi alla behöver få ta del av.

Egentligen var drömmen bara en enda scen. Jag befann mig högt upp i något som liknade ett torn eller en fyr. Men samtidigt som det inte var svindlande högt, jag såg varje enskilt träd, såg jag på ett märkligt sätt ändå en stor del av Sverige framför mig – norr ut. Var i landet jag själv befann mig vet jag inte. Men till höger, mot öster, var havet, framför mig var skog och åter skog.

Medan jag stod där började det storma – från öster. Stormen piskade upp ett väldigt skum av havet och skummet blåste långt in – milsvitt – över landet – över grantopparna – som trotts den ofattbara vinden inte bröts sönder, utan enbart böjde sig, följsamt och lätt.

Det hela var som en våldsam snöstorm, men det var inte snö utan det vindpiskade havets skum som drog fram!

Jag vet att jag kände oro för människor runt om mig, jag upplevde att det var någon form av grupp, men den tycktes ha splittrats.

Så avtog vinden och det ljusnade mot nordost. Skenet av en vacker sommar morgon började tränga igenom det gråvita skummet, som ganska snabbt blev till dis, för att så helt försvann. Kvar fanns den milsvida fuktglittrande granskogen, sedd från ovan. Och plötsligt var alla i den grupp jag saknat på plats. Ingen saknades, ingen var skadad. Alla hade, på olika platser, upplevt det jag upplevt, men det fanns ingen rädsla – mest en blandning av fascination och lycka över att händelsen slutat väl.

Detta var faktiskt hela drömmen. Jag kände när jag vaknade att Gud ville säga något, men jag visste och vet ännu inte vad… Självklart kan man göra en tolkning – rent intellektuellt – men jag vill höra en Guds förklaring klar och tydlig, inte något ”eget på-kommet”.

Kanske finns ändå någon, som läser detta, som direkt får ett till tal? Hör då av dig med en kommentar.

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

10 reaktioner till “Havsskum över grantopparna”

 1. Vi ska ju vara människofiskare. Fisken är en symbol för människan. Havet kanske är en symbol för mänskligheten och Herren gick på vattnet.

 2. Hej Susse!

  Självklart tar jag med dig i min bön! Jag vet inte hur du har det, men Herren vet och jag vet att när vi ber enligt Herrens vilja – dvs ber för varandra, hör Han oss. Vi behöver alla mycket av Hans nåd och styrka i dessa dagar – tiden är tuff!

  /Bertil

 3. ~ Du talar också om rädsla. Jag tror det är en fullt naturlig reaktion inför detta att leva fullt ut för Gud. ”Vad skall hända?” Vad begär Gud av mig?” ”Vad säger andra?” ”Klarar jag det här?” … Gud är med dig! Låt inte rädslan styra dig, men var förståndig och eftertänksam. Gud vill inte att du skall leka med ormar, men om du måste, beskyddar Han dig!

  När du sa de… Så ska ja helt ärligt säga.. i drömmen så var de massor med små ofarliga ormar o sen råttor. Ja ville att en nära person skulle göra sig av med dom i drömmen. De va de som ja inte ville riktigt säga högt. Men ja behöver ju inte heller berätta vem de var.. ja klättra upp i en våning säng. O ja va rädd o hitta värsta stora ormen där.. men de va ingenting.. ja tyckte råttorna o småormarna va så äkliga så ja ville typ gömma mig där. Sen hamnade ja helt plötsligt i ett spel.. som handlade om otukt. De spelet snacka ja om häromdagen på Apg. Som ja skulle testa på men blev ba arg.. o så efter de så va ja där i bassängen som ja talade till dig om innan….. Kan du snälla be för det här o min skull.. . O inte va det här utan för allt. Om du orkar ta din tid? För ja vet att om två eller tre är samlade så hör ju Herren verkligen de.. o de e så bevisat. O ja e så tacksam. Ja förstår inte hur han kan vara så god mot oss!!!!! Tack Bertil för den här sidan föresten.. va skulle ja göra utan att ni finns o delar med. Mvh

 4. O du ha rätt.. ja upplevde inget i dopet.. men nu det här.. d va jätte konstigt.

 5. Men ja ha redan döpt mig som vuxen. Ja döpte mig för lite mer än ett år sen. . Det här med brusande vattnet när ja vakna. De var så underligt. Ja sov inte då. Ja hörde de så klart o tydligt när ja va helt klar vaken. Ja hörde de i rummet ja sov i.. ja lyssnade på de i lite över en minut ca. Högst två.. när de slutade så gick ja upp.

 6. Hej Susse – tack för din inlägg! Min omedelbar tanke (inte Herrens direkta tilltal) skulle kunna bli som en rubrik på det du skriver:

  DOPET – ett steg i efterföljelsen

  Skall jag ”tro” något, med avsikt på din upplevelse/dröm, så är det att det pågår, eller kommer att bli en kamp för dig, om att ta det stege i efterföljelsen som kallas dop. Kanske är du döpt som vuxen – det vill säga döpt på egen bekännelse – då är dessa tankar utan värde, men kanske är det så att du bett Jesus ta hand om dig – vilket Han gjort och gör – och blivit frälst, men ännu inte blivit döp… Då tror jag det är detta drömmen handlar om:

  ~ Du beskriver dels ngt väldigt vacker: En människa (man eller kvinna) som reser sig ur dopet med en lång klänning. Detta är en sanna bild av en dophögtid (hoppas inte jag använder för mycket och krångliga ord – då måste du be mig förklara).

  ~ Men du beskriver också ett störande moment: Den starka musiken, som vill förvilla och locka dig bort från din upplevelse av frid i Gud. Jag är inte säker på att det är just musiken som är störande i detta moment – kanske det är något annat… Men något tycks finnas som vill just störa dig att komma fram till den full efterföljelsen.

  ~ Du talar också om ”ljuset” och din längtan efter ljus, mer ljus. Detta tror jag talar exakt vad det handlar om: Du behöver – och längtar efter – mer ljus över vad tron innebär. Du är frälst! Men du behöver ”förståelsens ljus” i din kamp att leva som frälst och ”bekännelsens styrka” för att få leva i fred för andra och i frid med Gud. Dopet är bland annat en bekännelsehandling och en styrka. Att döpas, är att inför andra göra en definitiv omstart av livet. Den gammal människan går ner i dopet, den nya kliver upp. Man har satt en punkt för det gamla livet.

  ~ Bruset du hörde, upplever jag som en bild för bruset av det levande vattnet, det nya livet (det gamla sätter du punkt för i dopet) fyller dig med nytt liv. Vissa upplever det som något oförklarligt händer i dopet. Andra upplever ingenting – så var det för mig. Därför skriver jag att det är en bild, den behöver inte innebär känslor, men är ett vittnesbörd.

  ~ Du talar också om rädsla. Jag tror det är en fullt naturlig reaktion inför detta att leva fullt ut för Gud. “Vad skall hända?” Vad begär Gud av mig?” “Vad säger andra?” “Klarar jag det här?” … Gud är med dig! Låt inte rädslan styra dig, men var förståndig och eftertänksam. Gud vill inte att du skall leka med ormar, men om du måste, beskyddar Han dig!

  Det är några allmänna tankar som kommer för mig. Kanske är de grundlösa i ditt fall, kanske är de av Herren – det vet bar du.

  /Bertil

 7. Vet du något om min upplevelse??! Det var jätte häftigt.. samtidigt så va ja så rädd att ja knappt våga röra mig.

 8. Va tror du själv?? Ja hade en jätte märklig upplevelse inatt!!! Först så handlade de om lite privata saker som ja ej vill ta upp här.. o drömmen slutade med att ja doppade mig i en bassäng .. såg ut som en bubbelpool fast utan bubblor.. de va jätte hög finsk musik på så ja klev upp ur poolen o ja hade en lång klänning på mig..Så fick ja o sänkte musiken plus så ville ja ha lampan starkare för de va så mörkt där inne. O ja skulle gå tillbaka till bassängen o så vakna ja..

  Och när ja vakna!!! Det här e de mest konstiga ja ha varit med om! Ja hör brusande vatten i min lägenhet!!! Ja hörde de jätte högt!! I nån minut. Sen slutade det!;! De va jätte konstigt.. ja hörde det helt klar vaken! Ja sov inte!

 9. Det enda ja kan komma o tänka mig är … Hur ska ja förklara de.. typ .. hur Herren renar sitt folk .. Man kan tro att allt ska va gå sönder.. men Herren bevarar de sina. .. ??! Ja vet inte.. men kanske. Mvh

 10. Jeg er ingen profet. Men har lest profetier om mengder med vann som skyller langt inn på norsk jord. Selv London blir utsatt. Denne byen vil ligge under vann. Andre nordiske stater vil oppleve det samme. Selv i USA ved kysten av Washington vil vann skylle innover land. På en annen plass med profeti fortelles det om det samme. Men i tillegg sees et enormt lysglimt. Mye mulig lysglimtet er en dypvannsatombombe som er så kraftig at havvann vil skape enorme bølger. Men også meteoritter er det profetert om som Gud vil sende. Men det fortelles ofte om 3. verdenskrig og bruk av atomvåpen. Interessante profetier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *