HBTQ för frälsta – 5

Hjälpa eller “stjälpa

Pröva vad som gläder Herren. Var inte delaktiga i mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället.

Ef 5:10-11

_____

Stjälpa ovan, är avsiktligt provocerande. Som troende skall vi självklart inte stjälpa, men vara tydliga. “BTQ” är odiskutabel demonstrerad ondska! Sista tidens laglöshet öppet exponerad. Förförelse för att göra rätt till fel och fel till rätt. Men när det gäller “H”, låt oss vara försiktiga i vårt bemötande.

Jag avser de “genuint” homosexuella. En liten grupp människor, som gisslantagits av “BTQ”-rörelsen och blivit en känslomässig bricka i spelet för fri, öppen och ohämad perversion.

Å ena sidan är “H” inte vare sig normalt eller rätt. Bibeln är tydlig i detta. Och “H” är inte grund för vare sig tillfällig eller permanent förbindelse. 

Å andra sidan lever vi ännu i en trasig värld, en värld som trasas sönder allt mer, då den är i den Ondes våld.

“BTQ” handlar om ohämmad pervers lusta, men “H” kan handla om medfödd läggning eller tidig påverkan.

Jag menar, att vi därmed inte får utesluta “H-personer” ur vår gemenskap, så länge de kämpar – ja, även om de faller. Om de däremot ställer sig på barrikaderna, tillsammans med “BTQ” anhängarna, är det något annat. Då agerar dessa personer aktivt för ett “legaliserande” av upproret mot Gud och Guds Ord. 

Detta får vi aldrig acceptera!  

1 kommentar

  1. Med detta inlägg avslutar jag denna serie. Självklart är du välkommen att kommentera det jag skrivit här. Om någon uppfattar mig som otydlig – på någon punkt – i denna fråga, vill jag gärna få möjlighet att förklara mig.

    Du är också välkommen att skicka en hälsning vi gästboken – inte bara om detta, utan också om annat du “har på hjärtat” och vill dela med oss alla.

    /Bertil

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *