Herren min Herde

Herren är min herde, mig ska inget fattas.
Ja, godhet och nåd ska följa mig i alla mina livsdagar,
och jag ska bo i Herrens hus för alltid.

Ps 23, första o sista versen


Vilken trygghet vi ingavs med, vi som växte upp i den skola där psalmer som denna skulle läras in utantill. Var i livet vi än var, med eller utan Guds Ord bokstavligt i våra händer, skulle dessa ord alltid följa oss, inpräntade vårt minne.

Inget i livet skulle kunna radera dessa sanningar.

“Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?” ännu en sanning, denna gång ur Rom 8:31.

När denna undervisning förnekas, av ett system som själv vill framstå som livets gud och nödvändighet, vad är då kvar av vår trygghet, när det systemet tillslut brister?

Som Guds barn har vi i dessa tider en ypperlig möjlighet att visa världen den stora sanningen: Denna världen är långt ifrån hela livet. Den är en passage till evigheten kantad regn och sol – katastrofer och “guld o gröna skogar”.

Låt oss i dessa dagar vila i och basunera ut:

När Herren blir vår herde, skall vi få bo i Hans hus för alltid!