” …i dina händer – eller”

“Jag är övergiven bland de döda, likt de fallna som ligger i graven, dem du inte längre tänker på och som inte mer är i dina händer.”

vers 6, ur Ps 88


“Dina händer”, i versen ovan, är Herrens händer. Herren som har sådan omsorg och överblick över oss, att Jesu säger att tom våra hårstrån är räknade, Luk 12:7.

Jag hade inga planer på att leta efter någon dylik vers, den låg bara framför mig i den Psalm, den Bibeltext, jag skulle läsa inför denna dag. Men den är så märkligt nära – i sitt budskap – det videoklipp jag länkade till i går. Och den förmedlar en tanka, som är så oerhört rysande av mörker och smärta. Ett fortsatt, evigt liv, men i tomhet, bortom Herrens händer…

Självklart… Om vi tror på “ingenting”, att allt är till av slumpen, är dessa ord meningslösa. Men om vi anar att slumpen inte är tillvarons sanning, utan att sanningen är att Gud finns, måste denna vers och detta videoklipp få tillåtelse att gripa oss!

Men om någon håller fast vid slumpen – som sanning – måste den sanning avkrävas svara på frågan: 

Om “slumpen” kan skapa – vem är då slumpen? Och vad hindrar då “slumpen”, som skapare, från att skapa mer än enbart det fysiska, vilket inte ens det, är något vi människor kan greppa – mer en minsta smulan av? 

Nej, anar du oro inför frågan om nästa steg i livet – döden – sök då svaret innan du är där!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *