I mörker lyser ljuset starkare

På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen.

Matt 5:16

Kl 04:22 vaknade jag idag igen, ganska exakt den tid då jag vid ett par tillfällen tidigare denna vecka väckts och upplevt hur Herren har talat till mitt inre. Denna gång valde jag att gå upp, greppa papper och penna, för att kunna skriva, om jag skulle få något. Och orden kom:

***

Jag kommer att göra stora ting, men de kommer genom er trofasthet, i svåra tider.

Håll fast! Håll ut! Er styrka är inte era muskler eller ert förstånd. Er styrka är er tro på Mig och lydnad inför mitt gamla nedskrivna Ord och inför de ord Jag skall tala.

Vik inte av till höger eller vänster. Stanna inte upp och se er inte tillbaka.

Det kommer en svår tid – men det blir också en underbar tid! När ni följer Mig kommer ni gång på gång få anledning att jubla och tacka. Ni kommer också finna en frid i lydnad och förtröstan på Mig, på sätt som ni inte nu tror är möjlig.

Förbli djupt rotade i Mig – jag kommer snart!

***

När jag lagt ifrån vad jag skrivit, trodde jag att var det nog. Jag blev stilla en stund och tänkte gå tillbaka till sängen. Men Herren höll mig kvar. Jag upplevde att jag skulle släcka allt ljus i rummet – utom det enda levande ljuset jag tänt. Och Herren uppmanade mig att betrakta det. 

Så visade Herren mig hur detta enda, enkla, lilla ljus gjorde en fullkomligt revolutionerande effekt i rummet – jämfört med om det varit släckt. På så sätt fick jag en bild av hur Herren vill lysa genom oss, i den mörka tid som kommer. 

Så frukta inte – var Herrens ljus!

I mörker lyser ljuset starkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen