Jesus – ett svärd – 1

Den absoluta gränsen

Tro inte att jag har kommit för att skapa fred på jorden. Jag har inte kommit för att sända fred, utan svärd.

Matt 10:34


Om du skall kunna förstå och ta emot vad jag skall skriva nu, bör du ha ett andligt intresse – även om du inte vill kalla dig troende. Dvs du bör i vart fall ha ett ödmjukt förhållande till det andliga.

Men jag vänder mig också till dig som menar dig ha en strakt tro. Du kanske är präst, pastor, diakon, äldste… – det är viktigt att du förstår och tar till dig vad jag skriver.

Den Bibliskt textmässiga hörnstenen jag vill bygga på, har jag redan presenterat, både i rubriken och i inledande Bibelversen – som är Jesus egna ord – i koncentrat betyder det:

Jesus är inte uppenbarad för att vara en mysigt docka i julkrubban, en snäll farbror i en berättelse, ett gott föredöme eller ett religiöst alternativ. Jesus är den mest knivskarpa uppenbarelse av Guds vilja och Guds rättfärdighet!

Men låt mig genast understryka: Det ligger inget militanta i ordet svärd, utan en bildlig, knivskarp, Andligt sanning! Det är inte mot kött detta svärd rikta sig, utan mot din och min själ, med dessa fördolda kammare.

Forts följer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *