Jul – åminnelse av Jesu Kristi födelse

”Ära åt Gud i höjden, och frid på jorden bland människor som han älskar.”

Luk 2:14

Skall vi fira eller förkasta jul? För mig är julen en kristen högtid! Enligt den kristna traditionen, påminns vi  om Jesu Kristi födelse.

Det pågår från vissa kristna håll ett uppror, mot julfirandet, med motivationen:

  • Jesus föddes inte vid jul
  • Det är så mycket kommers runt jul
  • Julfirandet bygger på hednisk tradition

I sak är dess tankar riktiga. Men är de grund nog att blunda för att gemensamt, världen över, en gång om året lyfta fram samma budskap änglarna gav herdarna? 

Nej, vi vet inte exakt när Jesus Kristus föddes. Men den tanken är inte grund nog för att hindra att vi ändå – en särskilt tid om året – högtidlighåller minnet av detta fantastiska som skedde i Betlehem.

Ja, det är väldigt mycket buisness runt jul, men det är trots allt upp till var och en att manifestera eller avvisa det världsliga julfirandet.

Sant, är också att runt jul, när dygnet åter börjar bli ljusare, firande man olika gudars högtider. Detta används ofta för att felaktigt förandliga angrepp på julfirandet, man säger: ”Den som verkligen har Guds Ande, firar inte de ockulta andars högtid!” 

Men, jag tror att Jesus besegrat alla gudar och andemakter. Jag menar, att varje år, när vi vid jultid högtidlighåller Jesu födelse, håller vi före Jesus och utmanar ockultismen. Han har besegrat och står över alla makter och vi ger vårt lov till Honom och manifesterar Honom på ett särskilt sätt, just under dessa gamla gudars festdag! Att radera jul, för att jul skulle ha samband med ockultism, är att ge företräde för det onda och att låta Jesus stå tillbaka, inför de redan besegrade gudarna.

Jul har i många hundra år varit den kristna trons stor högtid och möjlighet att peka på Jesus Kristus. Låt inte gudar, ockultism och hedendom förtränga Jesus Kristus och ta udden av änglarnas buskapet. 

Jul – åminnelse av Jesu Kristi födelse

Ett svar på ”Jul – åminnelse av Jesu Kristi födelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen