Källan måste få flöda

”Det vatten jag ger blir en källa i honom, med vatten som flödar fram till evigt liv.”

Joh 4:15

Kan jag dricka vatten en gång i livet och sedan tro att det räcker? Eller måste jag dricka en gång i månaden? Fånig fråga! Jag dricker ju vatten dagligen.

***

Min fru och jag har ett torp, med stensatt brunn. Det sägs att om man låter en sådan källa vara och inte tar något vatten, kan flödet minska och att det därför är viktigt att ta vatten, för att få vatten.

***

Hur är det då med Guds vatten och flöde? 

Jag tror det fungerar på samma sätt. Jag måste dagligen dricka ur Hans källa, för att Hans källa skall förbli flödande. Jag dricker därför av Guds källas vatten, lika naturligt som jag dricker vanligt vatten! K

Källan måste få flöda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen