Kvar i Hans kärlek

Så som Fadern har älskat mig, så har jag älskat er. Bli kvar i min kärlek. Om ni håller mina bud blir ni kvar i min kärlek, liksom jag har hållit min Fars bud och är kvar i hans kärlek.

Joh 15:9-10

Vad är det som förenar oss med Jesus Kristus och därmed med Fadern? Det är kärleken! En kärleken som skapar en vilja i oss, att behaga Fadern.

Han (Fadern) som har sänt mig (Jesus Kristus) är med mig. Han har inte lämnat mig ensam, för jag gör alltid det som behagar honom.”

Joh 8:29

Hans kärlek till oss, responderar i kärlek till Honom. Han älskar inte, för att vi följt en religiös lära. Han älskar innan vi ”presterat” något. När vi släpper in den kärleken, när vi fullt ut vågar släppa tanken om ”prestation och lön”, tvingas vi älska Honom tillbaka. Då frågar vi: ”Jesus vad vill du?”. Då vill vi hålla Hans bud.

Hans kärlek till oss, väcker kärlek till Honom – vi förblir: Kvar i Hans kärlek.