Ljus – i kommande mörker

Ett ljus

Med försiktighet och ödmjukhet vill jag kalla detta för en profetisk hälsning.

Och man tänder inte ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på hållaren så att det lyser för alla i huset.

Matt 5:15

Vad gör ditt ljus? Lyser det upp och kastar ljus på Jesus? Eller kastar det ljus på dig själv? Vad vill du, med det ljus Gud planterat i dig?

Det finns ljusstakar och det finns ljusstakar. Eller så här:

Det finns vackra dyrbara ljusstakar där ljuset inte tjänar att lysa, utan där ljuset tjänar till att förhöja ljusbärarens skönhet. Så finns det klumpiga, men stadiga träklossar, där ett lagom stort hål borrats upp för att ljuset skall stå stadigt. De ger ljus för att uppenbara vad som döljer sig av både faror och möjligheter. Klossar som i sig själva är ytterst oansenliga. Men som tillåter ljuset bära fram dyrbar och livsavgörande vägledning och värme.

Vår tid som kristna här och nu, går med markanta steg in i ett avgörande skede. Gud kallar oss till avgörelse! Det går inte längre vara ljummen, eller självcentrerad, eller halvvaken, eller söndag kristen. Inför den tid vi går in, i måste du bestämma dig. Det finns inte längre tid för slummer och neutralitet. Vill du ha olja i den lampa. Vill du höja upp ditt ljus att lysa – så det lyser både för dig själv och andra?

David Wilkerson skrev en bok som hette “Festen är över!”. Och jag känner mig just nu (!) uppmanad att upprepa detta: “Festen Är Över!”.

Idag meddelades att Covid-19 inte längre klassas som en samhällsfara och att nästa all restriktioner vi tvingats lev under två år dras bort, onsdagen den nionde februari. Många kommer uppfatta detta som en seger, en befrielse, en återgång till det “normala”. Men detta är en falsk befrielse. Ett falskt ljus.

Vakna! Stärk ditt förhållande med Jesus Kristus! Bestäm dig nu. Jesus har aldrig släckt en rykande veke (Matt 12:20)! Men världen kommer göra drastiska försök att släcka allt flämtande ljus, som inte matas av Andens olja.

Var inte rädda! Han är större än den som är i världen (1 Joh 4:4). Var vaken, lita inte på något som världen nu vittnar om och erbjuder, utan enbart på Jesus. AMEN, AMEN, AMEN!