Markusevangeliet (4) – “Kom!”

ljusb

Jesus sade till dem: “Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare.”

Mark 1:17

 

Du och jag har förmånen och ansvaret att leva i den tid vi kallar för ändens tid. Den tid då mycket händer och kommer att hända, med explosionsartad fart. Den tid, som för våra del, kommer att sluta med ett uppryckande, så hastigt att ingen, inte ens den mest förberedde, kommer hinna uppfatta vad som händer. Ena stunden är vi här på jorden, de levande i Kristus, tillsammans de som vi minns som avsomnade i Kristus. Nästa stund är vi alla – i Kristus levande och död – där, i mötet med Jesus. Då finns ingen tid att välja. Då finns ingen tid att gör det där man tänkt göra. Då finns ingen tid att ta tag i Hans uppmaning: ”Kom!”.

***

Denna uppmaning, ”Kom!” riktar Han just nu till dig – som läser detta. Det är inte till ngn annan, utan just nu till just dig!

***

Jag ”ser” på ett märkligt sätt i min Ande – utan att se namn eller detaljer – hur flera av er, som läser detta, måste ta Herrens ”Kom!” på absolut största allvar.

Du finns, som ryckt på axlarna åt detta med att: ”Bli frälst och tro på Gud.”

Du finns, som kämpat och kämpar med kallelsen att våga säga: ”Här är jag sänd mig”.

Du finns, som överlämnat dig åt Honom, som är med på vägen, men som aldrig tagit dig tid att stanna upp för att lyssna till Hans ”Kom!”. Jesus kallar på dig. Han vill göra något genom dig. Stilla dig och fråga: ”Vad vill Du Herre?”

***

Detta blev ett kort stycke text. Inga stora ord, inga stora utmaningar, inga löften, inget malande tjat. Men sällan har jag känt sådan vånda och själanöd inför det jag skriver, som jag här och nu . Du vet vad Hans ”Kom!” innebär.

***

Gud välsigne dig: ”Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss? Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än att också skänka oss allt med honom?”  Rom 8:31, 32

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *