Med nöd och näppe frälst

Om det verk någon har byggt består provet, skall han få lön. Men om hans verk bränns upp, skall han gå miste om lönen. Själv skall han dock bli frälst, men som genom eld. Vet ni inte att ni är ett Guds tempel och att Guds Ande bor i er? Om någon fördärvar Guds tempel, skall Gud fördärva honom. Ty Guds tempel är heligt, och det templet är ni.

1 Kor 3:15-17

Det jag nu skriver, skriver jag under bön om Herrens särskilda ledning – amen! Rubriken kom till mig, och jag känner stor ödmjukhet både inför vad jag upplever mig kallad att skriva och hur jag skall formulera mig. Jag dömer inte, men jag har i uppdrag att förmedla en hälsning.

Bror och syster, bli inte bara med nöd och näppe frälst: Kom in i din kallelse! 

Den uppgift, den kallelse du har, är din uppgift. Men du kan inte uppfylla den, om ditt liv och leverne motsäger din kallelse. Du kan inte leva i det som Guds Ord kallar synd och samtidigt tjäna i Andens kraft. Du blir med nöd och näppe frälst, men ditt liv blir utan mening, din frukt uteblir och den kallelse som är din kallelse blir inte uppfylld.

Det är alltså inte bara lönen som uteblir. Det handlar om förlust av glädje, att redan här och nu kunna se tillbaka och känna dig till freds. Det handlar om uppgifter som aldrig blir gjorda. Det handlar om förluster du inte kan se och mäta – men som du ändå inser finns. Det handlar om förlorad tid – ja, kanske nästan ett helt liv.

Jag tror flera av oss kan känna sig träffade av detta. Låt oss då inte sluta lyssna in Guds tilltal och oberörda gå vidare. Men jag upplever mig uppmanad av Herren, att vända mig särskilt till dig som lever i ett homosexuellt, bisexuellt förhållande, eller på annat sätt, som i Guds Ord kallar otuktigt leverne:Vänd om och kom in i din kallelse!

Det kan vara sent. Men så länge du lever och andas är det inte för sent. Herren förlåter och kallar och i kallelsen, ligger framtiden – inte det förgångna. 

Herren vill – men du beslutar! 

Med nöd och näppe frälst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen