men Han är här både nu och sedan

paven

Vilken uppståndelse – vilken ”cirkus”! Snart är han här för en kort sekund – sett ur ett större tidsperspektiv. Men oh vilken förväntan, oh vilka skriverier. Att Han snart kommer på skyn röner inte så många höjda ögonbryn, men att han flyger förbi…

Vissa tycks inte hitta nog med positivt laddade ord och meningar. Andra tycks inte hitta nog med negativa. Påven är viktig för många – på ett eller annat sätt. Både som hjälte och antihjälte. Både som Kristi företrädare på jorden och som den ultimate företrädaren för antikrist, kanske antikrist själv…?

Tur att man inte måste döma, utan med full trygghet vet att Herren Gud kommer att göra det – med odiskutabel rättvisa!

Nej, jag får istället lyfta fram Honom som är både före och efter och i evighet. Han är den vi behöver förhålla oss till, ingen annan.

Min broder och syster! Se på Jesus!

Se inte på allt runt omkring, då kanske du missar Den viktigaste. Du behöver inte vänd inte upp och ner, ut och in på allt. Håll dig till Ordet. Läs evangelierna, läs breven, spara i ditt hjärta vad du upplever är bröd och vatten för dig just nu. Bed att Gud öppnar det du inte just nu förstår – om du behöver förstå det.

Du behöver inte veta allt om påvens plus och minus. Lär dig vad du kan om Jesus i stället. Överlåt ditt liv i Hans händer, välja Honom som Herre, det är Han som frälser – inte vad du vet eller inte vet om ngn hög prelat.

Gå in i din kammare och sök mer av Herren. Han är den bästa och den enda du behöver söka.

Jag önskar dig Guds frid – mitt i all påvehysteri!

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 reaktioner till “men Han är här både nu och sedan”

 1. Hej Peter!

  Att påven i dag skulle ha en medvetet falsk agenda och i sin person vara antikrist, skulle jag inte vilja basunera ut. Men tyvärr upplever jag att han genom RKK:s liturgi och bekännelse är inne på en farlig väg – en självhelgelsens väg. En sådan person lever andligen farligt och kan lätt bli ett byte, ett mkt användbart och farligt sådan, i fel “händer”. Därför vill jag vänta och se, vem påven är. Det kan komma att visa sig mkt snart.

  Islam är en antikristlig religion – helt klart! Men jag uppfattar antikrist som en person.

  Påven och islam har å andra sidan “goda” relationer. Vad som blir av detta vet bara Gud. Jag väljer att vara ytterst vaksam i denna tid. Inte låta mig förblindas av några fixa idéer, utan ha öppenhet för flera olika scenario.

  Det är väldigt mycket “på gång” i våra dagar.

 2. Käre Bertil,

  Att somliga skulle påstå, att Påven är “Antikrist” är väl långsökt. Själva namnet Antikrist avslöjar ju, att det är en motpol till Kristus. Det synes mig tydligt, att Påven har Jesus kär.

  Kom ihåg, att när en av apostlarna ville bege sig till mindre Asien, så tillstadde inte den helige Ande honom detta. Där skulle nämligen 600 år senare en ny världsreligion grundas, islam. Detta kan vara vad Bibeln kallar “laglöshetens människa”, alltså Antikrist.

  När “den falske profeten” Muhammed får sina uppenbarelser, så är det i sjäva verket djävulen, som uppträder som en ljusets ängel och föregiver siga vara  ängeln Gabriel. Eftersom djävulen vid denna tidpunkt hade blivit nedkastad till jorden (Upp.12:9 & 12),  så uppfylldes följande uttalande: “Och I veten vad det är som nu håller honom tillbaka, så att han först när hans tid är inne kan träda fram.” 2Tess.2:6

   

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *