min GUD är alltid större!

vanernBortom mörka skuggor och orolig sjö, lyser solen. Och bakom solens och naturens krafter, bakom alla krafter sammantaget finns Gud, större än allt våra öron hör och ögon ser.


 

Jag försöker följa med i den kristna debatten för att se vart svensk kristenhet är på väg. Och jag ser till min sorg att det finns så mycket av uppgivenhet.

Att man ser och debatterar vad som sker i samhället och världen är inte på ngt sätt fel. Vi måste vara vakna och inte låta oss föras med som döda fiskar i den flod av moralupplösning och konflikter som sveper fram runt oss. Så långt är jag med. Men här uppstår ett problem hos många, som blir långt mycket större:

 

Som resultat av dessa samtal begår många andligt självmord – oljan sinar.

 

Man ger upp inför sina egna tankebanor och inför vad de fysiska ögonen och öronen uppfattar som den enda möjliga verkligheten. Men kära syskon:

 

Min Gud är större – alltid större!

 

Det som möjligen kan vara en belastning för Honom är vår uppgivenhet. Men då måste vi veta att inte ens den är Honom övermäktig. Vi må begränsa varandra hur mycket som helst, genom att predika avfallets tid och de falska väckelsernas tid… Men min Gud kommer då att gå förbi oss och väcka liv i stenarna, för att de skall ropa Hosianna!

 

Ett Hosianna rop, som inte bara är ett mummel, i möten av typ ”dagledig” karaktär, utan som verkligen är ett JUBEL! För att ”stenarna” förstår vad Gud gjort och gör, ser vad Han kommer att göra och gläds över Hans seger från evighet till evighet.

 

Är du, mitt syskon, uppgivet? Ser du bara omöjligheter, krigets som ett slutligt måste, islam som en framtida exploderande religion? Ja, då ser du rätt – med dina mänskliga ögon – men se det med Guds ögon. Möt det med Guds – alltid störres – möjligheter. Bygg på Guds rike här och nu – medan dagen varar. Ha tro för Hans förmåga!

 

För snälla du. Om inte DU tror på Gud och Hans möjlighet, vem skall då leda den ofrälste fram till tron? Och vad skall DU då själv tro på?

 

Jag är så otroligt tacksam för att jag, i denna tid, får har en tro på Gud – alltid större! Och i den tid som ligger framför oss vill jag dela denna trygga tro med andra. Och jag tror att om jag delar den med fler: Att för var och en som tror på Honom – som omvänder sig och bekänner Honom – blir framtiden aldrig mörk. Då vinner vi, en och en, tio och tio, kanske hundra och hundra…

 

För min Gud, är alltid större!

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *