ORO inför framtiden?

red-sea

Jag tror inte vår värld någonsin varit inne i ett sådant scenario som den är just nu. Från snart sagt varje hörn, inom snart sagt varje område – militärt, ekonomiskt, svält, sjukdom… strömmar kriserna mot oss! Från varje hörn, till varje hörn, ”strömmar stridslarm och krigsrykten, folk reser sig mot folk och rike mot rike, det blir hungersnöd och jordbävningar”. Inte under någon tid i historien, har alla dessa skeende varit i var mans medvetande – före vår tids kommunikationsexplosion.      

Skall vi då behöva känna oro inför allt detta? Skall vi börja sova dåligt och drömma mardrömmar? Skall vi redan nu börja känna själslig smärta inför det som kommer? NEJ!

Oro är inte den kristnes lott i dessa tider! Uppgivenhet är inte vårt mål! Som Kristustroende har vi ett betydligt tryggare perspektiv än den kommande dagen, månaden, året/åren. Vår framtid är inte ett slut i ngt elände, vårt mål är evigheten. Men vi behöver lära oss förstå skillnaden mellan fatalism och förutseende. Fatalism – tron att allt är förutbestämt, att vi inget kan göra för att förbättra det kommande – skapar en paralyserande oro, som i förlängningen kan leda till sjukdom. Vi behöver därför möta denna oro med ett aktivt planerande – självklart i bön och samtal med Gud.

Gud vill inte att vi skall bli sjuka, utan att vi skall kunna vara Hans redskap. Medmänniskor, utan vårt framtidshopp, behöver ställas inför ett evighetsperspektiv och uppmanas ta ställning till detta. I orostider har vi som troende verkligen en möjlighet att vara våra medmänniskors tjänare och visa dem omsorg och ställa dem inför den sanna och eviga tryggheten i att vara Guds barn. I kommande kriser, behöver vi visa att vi var och är förberedda, då Gud manat oss, genom sina profetior och syner. Genom vårt agerande och planerande inför kriser kan vi i vår situation då hjälpa och vara Jesu Kristi tjänare.

Du har inget att oro dig för! Ja, jag vill säga – hinner inte! För du har ett uppdrag, att vara Guds skillnad i en värld av hopplöshet. Du är representant för Guds kärlek, omsorg och evighetsplan.

Be Gud visa dig Hans plan, för ditt liv i den kommande tiden. Jag tror inte Han vill att du skall sväva ovist bland välfärdens moln och agera som om du tror på ett fatalistiskt liv. Jag tror Han vill bruka dig.

 

”Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom.” Joh 3:17

 

Det är budskap till människor i en värld som nu lever under sin egen dom.

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *