Räddaren – vem är det?

Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. 

1 Tess4:17

Det är tyvärr mörka bilder som basuneras ut ang. framtiden. Vi lever ständigt under hot om krig, pandemier och ekonomiska krascher – dessa skall och kan vi försöka skydda oss mot. Ett upprustat försvar, större försiktighet avs våra sociala kontakter, genomtänkt personlig ekonomi osv. Det finns vissa möjlighet till “självförsvar” mot allt detta. Men mot miljön och naturen…? 

När vinden sliter sönder människor hem och hus. När värmeböljor utmattar och släcker liv. När regn dränker och torka bränner upp vår mat. När naturens krafter blir oss överväldiga – vem räddar oss då?

Scenariot och frågeställningen kommer allt närmare. Vem har svaret på människors fråga: “Vem räddar oss nu?”

Svaren är inte FN, eller EU, eller någon annan organisation eller någon världslig frälsare. Dessa lösningar och svar har ingen reell kraft – lockande för en kort stund kanske – men inte för en slutlig evighet. De är alla ändetidens antikristliga luftslott. 

Svaret – det enda – har du och jag. Vår frälsare, Jesus Kristus, är den enda och reelle frälsaren. Gud har inte lovat någon “guld och gröna skogar” i detta liv. Ända sedan Adams tid har människor mött både livets goda och livets onda – som frälsta är vi inte undantagna. Men på oss som tror på Jesus Kristus skall med rätta en gång appliceras uttrycket: “Slutet gott, allting gott!”

För oss är inte krig, pandemier, krascher osv början på något slutligt värre, för oss är detta – om detta än också drabbar oss – början på något nytt, något gott och det fullkomligt fullkomliga.

Trösta därför varandra med dessa ord.

1 Tess 4:18