Reformationens beskärning är här

var och en säger: ”Jag håller mig till Paulus” eller ”Jag håller mig till Apollos” eller ”Jag håller mig till Kefas” eller ”Jag håller mig till Kristus”. Är Kristus delad? Det var väl inte Paulus som blev korsfäst för er? Eller var det i Paulus namn ni blev döpta?

1 Kor 1:12-13

Den ena är en känd person, kanske med egen mission och församling och med hemvist i ett välkänt samfund. Den andra är nästan okänd! Kanske kan nätet avslöja något, men det är inte säkert. Vem lyssnar du till?

Jag har under det sista halvåret lagt märke till något som Herren nu gjort mig medveten om. Något som jag sett och upplevt, men hittills inte förstått: Herren väljer idag att bruka många okända tjänare.

Jag har haft möjlighet att lyssna till några, och tveklöst – jag ser det nu – har dessa okända varit de personer som gett mig mest! Jag vet inte vad som håller på att ske, men jag upplever hur Herren låter många nya kliva fram. Det handlar inte om vem, som säger sig tjäna Herren, utan om vem som verkligen lyssnar in Herren – innan han eller hon förkunnar.

En förnyelsen är här och vi behöver alla förstå vikten av att låta Gud beskära oss? Vi behöver våga pröva vilka vi skall lyssna till och pröva vilka grenar som bjuder sann frukt.

En förändring är här. Gud kommer för att rensa och beskära. Är du villig att låta detta nödvändiga ske i ditt liv?

Reformationens beskärning är här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen