Renat Guld

Jag råder dig att köpa guld av mig som är renat i eld så att du blir rik, och vita kläder att skyla dig med så att din skamliga nakenhet inte syns, och salva att smörja dina ögon med så att du kan se.

Upp 3:18

_____

Församlingsbreven – Upp kap 2 och 3 – kan läsas som brev till församlingar som fanns vid tiden då de skrivs. Men det finns också möjligheter att läsa dem som brev till Guds församling vid olika tidsskeden i historien. Så skull då brevet till Efesos, vara till första församlingsepoken och brevet till Laodicea till sista. 

Om jag antar denna tanke, ser jag att när vi når den sista församlingen har hälsningarna övergått från varningen: “Jag skall komma för att flytta din ljusstake.” (Upp2:5)

Via en signal till förberedelse: “Jag kommer snart.” (Upp 3:11)

Till att slutligt förkunna: “Jag står vi dörren och klappar.” (Upp3:20)

Genom den starka profetia i Guds Ord avs Jesu återkomst – landet Israels återupprättande (Matt 24:32) – förstår vi att vi lever i tiden då Han kommer mycket snart. Ja, “Han står vid dörren”!

Med det framtidsfacit i handen, är det nödvändigt att våga analysera vad som händer i Guds församling i dag och att ta Jesu uppmaning på största allvar! Det är hög tid att låta Jesus upprätta bruden. För hon tror hon är rik i sitt liberala, humanistiska tänkande. Hon tvingar Guds Ord foga och forma sig efter mänskliga tankebyggnader och blir genom detta: eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken. (Upp 3:17)