Sanning och konsekvens

Jag fick en mycket viktigt fråga av en vän.


Vill fråga dig ang en vers i bibeln, Lukas 14:26 ,där det står: ‘Den som inte hatar sin far mor syster bror sig själv kan inte vara min lärjunge’. Jesus säger ju att man ska älska alla människor, inkl sig själv hur går det ihop.”


Jag tror att detta belyser kärlekens konsekvens.

Av versen 25 förstår vi att Jesus riktar dessa ord till en ”stor skara”. Där var sådan som följde med för att det var ”inne” , de som sökte en ny konung, en ”healer”, en idol – någon det kunde vara ”lönande” att var god vän med. Man sökte inte Jesus med tanke att det skull krävas något, utan Jesus var ”fixaren” för alla och allt.

Jesus vill få ”den stora skaran” att verkligen reagera, genom att använda ordet ”hata” – om det skall översättas så? Byt ordet ”hatar” mot orden ”älskar mig mer än”, då tror jag vi kommer fram till sanningen. Då kommer orden i samklang med orden: ”Älska Gud först och din nästa som dig själv.”

Vi skall självklart älska alla – eller i vart fall försöka. Men inte ens kärleken till våra när och kära får gå före kärlek till Gud. I vårt land är detta inga problem. Men i ex. ett muslimsk landet kan denna fråga bli avgörande avs. att bli förskjuten eller ej – ja tom avgörande för liv och död.

Kanske var det denna fråga Jesus vill väcka: ”Är ni beredda att gå emot t.o.m. era familjer för min skull”?

Det finns sekter, som kallar sig kristna, som vänder på orden och förskjuter dem som inte älskar Gud i enligt sektens syn. Deras tolkningen är fullkomligt förkastlig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *