Sanningen om vägen till Gud

Med goda gärningar, är du hjälplös inför Guds lag. Lagen går inte att uppfylla för ngn människa. Det finns alltid stycken i vårt förhållande till Gud och andra människor vi missar! En miss, och vi är inte längre fullkomliga. Vi kan vara nästan… men inte fullt. Men det finns hopp!

Ett glas som är helt fullt, klarar inte att ta emot en enda droppe vatten till utan att den droppen rinner ut. Omvänt gäller: Om glaset rymde en enda droppe till, så var det inte helt fullt. Med följandet av Guds lag, som vägen till Gud, är det på samma vis. Antingen är man fullkomlig enligt lagen – eller är man det inte. Här finns ingen gråzon – det är svart eller vitt!

Finns det då någon möjlighet att till slut nå till det vi vardagligt kallar paradiset eller himmelen?

Ja, genom Guds erbjudande om nåd! Inte så att Gud ser mellan fingrarna och släpper in något orent i sin himmelska värld. Men Han erbjuder sig att rena de som bjuds in – dvs alla människor. En rening som sker genom att vi avkläds våra egen bristfällighet och kläds i någon annans fullkomlighet – i Jesus Kristus.

Jesu Kristi klädnad, som är fullkomligt fläckfri, erbjuds oss bli vår, när vi är villiga erkänna vår egen som smutsig och otillräcklig. Detta innebär inte att våra gärningar är utan mening. I himmelen har våra gärningar betydelse. Men inför inträdet i himmelriket, är våra gärningar utan värde. Där är fullkomlig renhet vår enda ”nyckel”, en renhet som enbart fås genom att vi erkänner oss i absolut behov av Jesus.

I dag finns en uppsjö läror och lärare som hävdar att vi skall vara försiktiga med att utmåla Jesus som enda vägen. Men Guds ord är fullkomligt klart. Budskapet är både den allvarligaste varningen och det största löftet i hela Guds Ord: ”Jesus är enda vägen!”

Att förneka detta, att påstå att det kan finnas andra vägar till Gud, är att slita Guds Ords huvudbudskap i stycken och förkasta det. Från Ordets första blad, till Ordets sista, är budskapet samma: Jesus – vår enda väg. Att påstå att det finns flera vägar till Gud, är att påstå att Jesus ljuger, och att påstå att Jesus ljuger är att påstå att Gud ljuger – för Jesus upprepar enbart vad Gud/Fadern säger!

Sanningen att Jesus är enda vägen, kan aldrig förändras. Mycket i Guds Ord kan vara svårt att förstå. Svårigheterna kan ge upphov till tolkningar och tolkningar kan ifrågasättas och bestridas. Men sanningen, om den enda vägen, kan och får aldrig… bestridas, om vi menar oss tro på Guds Ord. Var och en, som vill ”mjuka upp” denna sanning, bestrider Guds eget Ord och förnekar Jesu Kristi – Guds Sons – verk på Golgata.

Det finns ingen annan väg, inga religioner, inga läror, inget… som är fullkomligt inför lagen – mer än vägen via bekännandet av Jesus Kristus.

Dela eller skriv utShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *