Se eller känna

Jesus sade till honom (Tomas): “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Har ni lärt känna mig, ska ni också lära känna min Far. Nu känner ni honom och har sett onom.” Filippus sade: “Herre, visa oss Fadern så räcker det för oss.”Jeus svarade: “Så länge har jag varit hos er, och du har inte lärt känna mig, Filippus. Den som har sett mig har sett Fadern.

Joh 14:6-9

Hur är ditt förhållande till Jesus? Ser du Honom eller känner du Honom?

Fram tills jag var 15 år, 1969, såg jag på Jesus med tveksamhet och – om jag ska vara ärlig – lite ointresse. Jesus hade något med Gud att göra, men närmare än så hade jag inte förstått vem han var, eller kommit honom nära. Han var en perifer person – även om Han kanske historiskt sett var den mest välkända av Bibelns “figurer”. Jag såg Honom, men kände Honom inte.

Men så, någon dag runt eller efter påsk det året, började jag lära känna Honom. När jag slutade att bara betrakta Jesus och började känna Honom, började jag också känna Gud!

Religioner berättar om Gud. Jesus Kristus är vägen till Gud.